Вінниччина зацікавлена у поглибленні співпраці з Республікою Білорусь (+фото)

Вінниччина зацікавлена у поглибленні співпраці з Республікою Білорусь (+фото)

08.05.16 16:22 0 557
6 травня, Вінницьку область відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко. До регіону дипломат прибув для участі в церемонії передачі меморіальному комплексу «Брестська фортеця» низки картин вінницького художника, що відображають героїчні події оборони фортеці в часи Другої світової. Водночас Посол зустрівся з керівниками області та міста, аби обговорити перспективні напрями подальших взаємин.

У ході офіційної зустрічі голова облдержадміністрації Валерій Коровій коротко охарактеризував поточну соціально-економічну ситуацію в регіоні, акцентувавши увагу на позитивній динаміці його розвитку.

«Якщо аналізувати загальну статистику, то Вінниччина активно розвивається. За рахунок залучення інвестицій в низку проектів, ми маємо позитивну динаміку розвитку харчової промисловості. Потужно розвивається й переробна промисловість, враховуючи її експортні можливості. Дуже позитивна динаміка і в роботі аграрного бізнесу, - повідомив Валерій Коровій. – Зрозуміло, є й проблеми, пов'язані, в тому числі, з об'єктивними процесами урбанізації та старіння населення. І це накладає додаткову проблематику в питанні стимулювання розвитку сільських територій та вирішення тих проблем соціального характеру, які там є».

Інформував очільник Вінниччини і про розвиток культурної та гуманітарної сфер області, і про роботу, що здійснюється на подолання проблематики, пов'язаної з подіями на Сході України. Відтак висловив сподівання на поглиблення співпраці з білоруськими партнерами.

На важливості зміцнення таких взаємин наголосив і Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко. За його словами, в торговельно-економічних відносинах Білорусі Вінницька область займає 2 позицію, так, лише за минулий рік товарообіг склав 104 млн. доларів. «Продукція, яку виробляє ваша область, має великий авторитет. Приємно, що наші стосунки будуються на взаємовигідній основі. Ми відчуваємо підйом бізнесових зв'язків, і в нас є гарні перспективи для подальшої співпраці», - відзначив Валентин Величко.

Ініціативу ж з передачею картин художника Аркадія Павлюка, що зображають Брестську фортецю часів Другої світової війни, за словами пана Посла, в Білорусі сприйняли дуже позитивно. «Це буде пам'яттю всім тим, хто віддав найдорожче. Це справді знаменна подія, яка залишиться в історії», - переконаний Валентин Величко.

Вінницький же міський голова Сергій Моргунов, у свою чергу, запевнив дипломата, що місто Вінниця завжди відкрите для спілкування та взаємин як з Республікою Білорусь, так і з окремими її містами. Відтак висловив побажання, аби така співпраця стала ширшою в усіх аспектах життєдіяльності: і в економічних, культурних та соціальних питаннях.

У відповідь пан Посол обіцяв надати максимальне сприяння встановленню більш тісних контактів Вінниці з будь-яким, обраним на розсуд вінничан, містом Білорусі.

На завершення офіційної зустрічі партнери традиційно обмінялися сувенірними подарунками, а Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко вручив голові облдержадміністрації Валерію Коровію відзнаку за особистий внесок у зміцнення білорусько-українських взаємин.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Луцька завітали ...
Наступна новина: Вінницький художник Аркадій ...

КОМЕНТАРІ