Вінницький художник Аркадій Павлюк передав колекцію картин білоруському музею «Меморіальний комплекс «Брестська фортеця-герой» (+фото)

Вінницький художник Аркадій Павлюк передав колекцію картин білоруському музею «Меморіальний комплекс «Брестська фортеця-герой» (+фото)

08.05.16 16:59 0 617
Церемонія передачі колекції із 48 робіт 90-річного вінницького художника - ветерана Аркадія Павлюка відбулась в обласному художньому музеї за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Валентина Величка, голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія,представників музею «Меморіальний комплекс «Брестська фортеця-герой», творчої інтелігенції Вінниччини, ЗМІ та громадськості міста.

З ініціативою передачі на безоплатній основі Вінницьким обласним художнім музеєм 48 творів Державній установі «Меморіальний комплекс «Брестська фортеця-герой» виступив сам автор картин Аркадій Григорович Павлюк.

На знак подяки за благородний вчинок Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко вручив Аркадію Павлюку пам'ятну ювілейну медаль Республіки Білорусь "70 років Великої Перемоги".

"Живіть довго та приносьте радість людям. Ви людина епохи і важко з кимось порівняти ваш талант і заслуги, тому від імені нашої країни хочу подякувати Вам . Ваші роботи - це надбання всього народу, там Ви жили і там Ви творили, нехай це залишається вічною пам'яттю для поколінь" - зазначив Валентин Величко.

У свою чергу голова Вінницької ОДА Валерій Коровій відзначив: «Акт передачі картин вінницького художника відбувається напередодні великого свята Перемоги тих людей, які захищали країну і робили усе для того, щоб вона розвивалась». Очільник області подякував Аркадію Павлюку за відчутний внесок українсько-білоруського співробітництва і побажав ветерану міцного здоров'я і довгих років життя.

Акція передачі картин має назву «У пам'яті назавжди» і виражає бажання автора увіковічити подвиг героїв Брестської фортеці.

«Картини були створені у середині 60-х років минулого століття,- розповів художник. - Вони відтворюють героїчні сторінки оборони Брестської фортеці в часи Другої Світової війни. До колекції також увійшла серія портретів учасників цих подій, пейзажні фрагменти об'єктів самої фортеці. Тож місце цих картин там, де вони були написані».

Зі словами щирої подяки до Аркадія Павлюка звернувся директор «Меморіального комплексу «Брестська фортеця-герой» Григорій Бисюк:

«В цьому році ми відкриваємо нову виставкову залу, де роботи Аркадія Григоровича зможуть побачити тисячі відвідувачів музею»,- запевнив він. Посадовець також передав від співробітників музею сувеніри та подарунки до 70 –річчя Перемоги та 75-річчя оборони Брестської Цитаделі вінницькому художнику-ветерану.

На урочистій церемонії передачі творів мистецтва, Григорій Бисюк зачитав присутнім вітальне слово Міністра культури Республіки Білорусь, який висловив вдячність митцю за прийняте рішення – передати в дар Меморіальному комплексу свої роботи, які займуть достойне місце в музейному зібранні.

Підсумовуючи зустріч, Валерій Коровій підкреслив : «Немає сумнівів, що дана акція послужить поглибленню співпраці України і Республіки Білорусь та встановленню між державами культурних зв'язків».























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині викрито на ...

КОМЕНТАРІ