На Тернопіллі юрій Юрик зустрівся з міжнародними медіаекпертами

На Тернопіллі юрій Юрик зустрівся з міжнародними медіаекпертами

08.05.16 13:02 0 618
«Співпраця з громадськими та міжнародними організаціями у питаннях забезпечення гендерною рівності є дуже важливою, — на цьому наголосив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик під час зустрічі з міжнародними медіаекпертами. — В Україні актуальним є питання й спроможності органів виконавчої влади реалізовувати на практиці проекти гендерної рівності. Сподіваюсь, що ми повністю використаємо знання й навики міжнародних структур і зможемо ефективно застосувати на практиці».

Експерти пропонували свої послуги у проведенні спільних навчань для молоді України та країн Євросоюзу, у визначенні практичних і стратегічних гендерних потреб у програмах та бюджетах, обговорення позитивних дій у механізмі забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Підтвердженням серйозності намірів обласної влади стали заходи у Кременці та Зборові, де представники місцевої влади спільно з громадськими активістами та представниками навчальних закладів розробили плани міжнародної співпраці. Відома медіаесперт Рута Пельс зауважила, що такі зустрічі сприяють створенню позитивного інвестиційного клімату территорій і слугують своєрідним лакмусовим папірцем для початку плідної співпраці.

Також у Кременці відбулись перші збори ініціативної групи сприяння розвитку громад міста та району , котра опрацьовуватиме напрямки співпраці з експертами потенційних організацій-партнерів з країн Євросоюзу. Заходи відбулися з ініціативи коаліцій НУО "Своє" та "Своя громада" в рамках проекту "Gender and media: towards stronger rights and greater respect of vulnerable groups", котрий реалізується шведською організацією Vi pratar ryska(VPR) спільно з Адаптаційним чоловічим центром за підтримки Шведського інституту.

До складу ініціативної групи увійшли редактор газети «Діалог» Вікторія Іваницька, директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук, заступник міського голови Володимир Шевчук та заступник голови РДА В`ячеслав Онишкевич. До участі в групі запрошені громадські експерти Володимир Ханас, Олександр Домбровський , Ігор Стефанів, Ярослав Домбровський

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ