Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди вшанування жертв Другої світової війни

Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди вшанування жертв Другої світової війни

09.05.16 14:19 0 576
Дорогі тернополяни, українці!

8 травня у світі вшановують жертв Другої світової війни. Для України — це одночасно звитяжна і трагічна сторінка нашої історії.

Для українців Друга світова почалася раніше, ніж для решти світу. Це сталося у березні 1939, коли угорські війська ввійшли на територію Карпатської України. Всупереч волі тодішніх геополітичних гравців, українці боролися за свою Незалежність.

Україна втратила 10 млн. чоловік у цій війні. 700 міст, включаючи Тернопіль, були майже повністю зруйновані. Більше 500 тисяч українців на Заході країни були репресовані за те, що хотіли Незалежної держави. 230 тисяч кримських татар, вірмен, греків були депортовані.

Українці воювали у всіх арміях світу, включаючи УПА, радянську армію, армії союзників. Україна внесла чи не найбільший вклад у перемогу над нацизмом.

Україна також показала своє бажання бути Незалежною і суверенною. І завдання українців полягає ще в тому, щоб домогтися засудження комуністичного агресора, який діяв тими ж методами, що і нацисти.

Без такого засудження, як показує сьогодення, війни будуть повторюватися. Історичні події використовуватимуть для розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Ми повинні домагатися визнання УПА на міжнародному рівні, як сили, яка боролася з двома найбільшими людиноненависницькими режимами. Саме приклад УПА надихав теперішніх героїв України на боротьбу з російським агресором.

в Україні стало доброю традицією спільна молитва за душі померлих, що відбувається за підтримки більшості українських християнських конфесій.

Закликаю усіх приєднатися до цієї молитви. Це буде найкращим вшануванням тих, хто поклав життя заради своїх родин, своєї батьківщини, своєї країни.

Вічна пам’ять і слава Героям України минулого і сьогодення!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Тролейбусне ...
Наступна новина: Як відбувається оскарження ...

КОМЕНТАРІ