Чернігівці на чолі з керівниками міста та області вшанували пам’ять про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні

Чернігівці на чолі з керівниками міста та області вшанували пам’ять про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні

10.05.16 15:55 0 562
9 травня, у Чернігові мітингами-реквіємами та покладанням квітів до Меморіалу жертвам фашизму, до могил воїнів у сквері імені М. М. Попудренка, меморіальної стели військовослужбовцям Чернігівщини, загиблим у зоні АТО та до могили Невідомого солдата на Меморіалі Слави (Болдина гора) було вшановано пам'ять про загиблих у Другій світовій війні та полеглих за незалежність і територіальну цілісність України.

У цих велелюдних загальноміських заходах взяли участь керівники області та міста, представники підприємств, установ та організацій, громадськість Чернігова.

Також у цей день представники трудових колективів та навчальних закладів Новозаводського та Деснянського районів міста Чернігова поклали пам'ятні вінки та квіти до всіх 16 братських могил та місць поховання загиблих воїнів на території обласного центру.

Довідково:

У подальшій програмі урочистих заходів у м. Чернігові: 9 травня з 18.00 на Алеї Героїв буде розпочинатися меморіальна акція. Протягом години струнний квартет гратиме для чернігівців класичну музику. Потім заплановано кілька інтерактивних блоків, які проводитимуть чернігівські вчені-історики та представники Українського інституту національної пам'яті. Священники Катерининської церкви проведуть молебень за загиблими.

Жителям і гостям міста покажуть історичні фотографії Чернігова до початку війни, під час бойових дій та післявоєнні світлини.

Далі заплановано годинний показ фільму «Чернігівський рубіж», присвяченого Другій світовій війні.

Прес-служба міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Луцьк: керівники області та ...

КОМЕНТАРІ