У рамках проведення Днів Європи на лучан та гостей міста очікує багато цікавих подій

У рамках проведення Днів Європи на лучан та гостей міста очікує багато цікавих подій

11.05.16 16:58 0 572
Про цікавинки Днів Європи у Луцьку розповіли перший заступник міського голови Тарас Яковлев і начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева під час прес-конференції.

Він наголосив, що розпочнуться заходи о 10 годині у залі засідань Луцької міської ради Європейською Олімпіадою. Цьогоріч вона відбуватиметься у ширшому форматі. Участь у ній візьмуть школярі з міста Луцька та партнерських і дружніх міст з Республіки Польща (Жешува, Торуня, Любліна, Замостя, Холма) та Литовської Республіки (Таураге і Каунаса).

Тарас Яковлев зауважив, що допомагатиме у проведенні заходів ТМ “Рудь”, яка проводитиме паралельно свої заходи. Луцьк отримає вчергове цікаве, веселе та захоплююче свято для дітей.

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева розповіла, що будуть як традиційні заходи, так і новинки. Так, відбуватиметься фестиваль шкільної творчості “Євробачення” (початок о 13 год. у парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки), де представники навчальних закладів розповідатимуть через пісню, танець чи іншим способом про культуру тієї чи іншої країни.

Відбуватиметься й малюнок на асфальті, іншомовні посиденьки (буде представлена англійська і польська мови). Кожен охочий зможе поспілкуватись різними мовами.

Серед новинок, за словами Віри Кудрявцевої, буде відкриття євроклумби на центральній алеї парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки. На ній висаджені квіти, які зображують Державні Прапори України і Європейського Союзу.

Також цього року для гостей заходів буде запропоновано європейську тантамареску для фотографування.

Генеральний споносор ТМ “Рудь”, за словами Віри Кудрявцевої, провордитиме європейську майстерню, де для дітей будуть цікаві конкурси та розваги.

“Наші партнери - Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку допомагає у проведенні заходу під назвою - “Велоекскурсія з консулом”. Вона відбуватиметься місцями, які пов'язані у Луцьку з Польщею. Стартує екскурсія на Театральному майдані, і її учасники побувають біля Волинського обласного краєзнавчого музею, приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку, кафедрального костелу Св. Петра і Павла. Завершиться екскурсія на Замковій площі. Початок о 12 годині”, - наголосила вона.

Крім того, о 14 годині у Луцькому зоопарку буде англомовна екскурсія.

Віра Кудрявцева наголосила, що цього року вперше відбудеться англомовний квест “Таємниці Європи”, який проводитиме студія свята “Карамболь”. Братимуть участь у ньому учні загальноосвітніх шкіл.

Буде відбуватися призова радіовікторина на радіо “Луцьк” (107.3 fm), де 12-14 травня усі охочі можуть виграти призи, сувеніри і подарунки.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що організаторами Днів Європи у Луцьку виступило управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради, а співорганізатором - управління освіти Луцької міської ради.

Також Тарас Яковлев подякував партнерам, які долучилися до проведення Днів Європи у Луцьку, а це: Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, Предстаництво ЄС в Україні, Студія свята “Карамболь”, Філія НТКУ “Волинська регіональна дирекція”, Молодіжна рада Луцька, Луцький національний технічний університет, Східноєвропейський національний унівеситет імені Лесі Українки, Волинський інститут економіки та менеджменту.

Висловив він слова вдячності й спонсорам, зокрема, ТМ “Рудь”, Торгова марка “Мінеральна вода “Червона Калина”, Торгівельно-розважальний центр “Порт-сіті”, Гіпермаркет “Там-Там”, ресторан “Patio di fiori”, Центр раннього розвитку “Англійська Хелен Дорон”, фабрика “Луцьккондитер”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На колегії управління ...
Наступна новина: Чернігів: Фінансова ...

КОМЕНТАРІ