В Житомирській області у Бердичеві до 90-річного ветерана УПА завітали учасники АТО.

В Житомирській області у Бердичеві до 90-річного ветерана УПА завітали учасники АТО.

11.05.16 09:29 0 614
Комбатант Шевчук Володимир Кирилович, позивний «Шапка», який проживає у Бердичеві, є учасником національно-визвольної боротьби в лавах Української Повстанської Армії.

У цьому році в День пам'яті та примирення до 90-річного «Шапки» завітали воїни АТО, що зараз захищають українську землю на сході нашої держави: кіборг з легендарної 95-тої бригади Василь Клюба, капітан ЗСУ Микола Ніколаєв, доброволець першої хвилі мобілізації з 30 бригади Олександр Городецький та десантник Олесь Костюк. Також до ветерана УПА прийшли представники бердичівського осередку Всеукраїнського об'єднання «Свобода» та Бердичівської міської ради.

На зустрічі двох поколінь захисників України Володимиру Кириловичу було вручено Подяку від Житомирської обласної державної адміністрації та квіти від Бердичівської мерії.

З травня 1943 року по 12 квітня 1944 року Володимир Шевчук знаходився у загоні «Енея» із сотнею «Саблюка», в чотового «Тополі», в курені «Крука» і «Кропиви» на Волині брав участь у боях з німецькими окупантами. З ройовим «Шуляком» і чотовим «Цимбалою» пройшов сотні кілометрів, захищаючи українську землю.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Близько сотні ветеранів ...
Наступна новина: Внесок Вінниччини до ...

КОМЕНТАРІ