На колегії управління освіти і науки Тернопільської ОДА підсумували роботу творчих педагогів

На колегії управління освіти і науки Тернопільської ОДА підсумували роботу творчих педагогів

11.05.16 16:44 0 557
У Тернопільській обласній державній адміністрації відбулася колегія управління освіти і науки, під час якої обговорили результати роботи творчих педагогів у системі методичної служби області.

Якість викладання напряму залежить від фахового рівня педагогічного працівника, йшлося на зібранні. Висококваліфікований педагог формується упродовж усього професійного життя. Якщо він ще й активний, творчий, ініціативний, то підтримка його особистих зусиль, спрямування діяльності в оптимальному напрямку, популяризація досвіду і здобутків такого вчителя – це одне із завдань методичної служби області.

«У 2015 році до обласної картотеки передового педагогічного досвіду (ППД) внесено 18 адрес, продовжувалось вивчення 19-ох, розпочато вивчення досвіду роботи 27 педагогів та 2 педагогічних колективів, — повідомляє заступник директора з навчально-методичної роботи Тернопільського ОКІППО Галина Свінних. — Розподіл за напрямками вивчення і районами залишається нерівномірним, проте поступово вирівнюється».

На початок 2016 року в обласній картотеці ППД налічується 197 адрес, які розділені за 25 напрямками. У рамках підготовки різноманітних за змістом і формою науково-методичних заходів вивчається досвід роботи педагогів, педагогічних колективів, навчальних закладів з усіх районів, міст області, який постійно заноситься до інформаційного банку даних «Інноваційні технології в освіті Тернопільщини». Станом на 15.12.2015 в ньому нараховується понад 1000 адрес, класифікованих за 12 групами і 30 педагогічними технологіями.

У районних картотеках ППД налічується 922 адреси ППД та 418 адрес освітніх інноваційних технологій, які впроваджують педагоги.

Співставлення інформаційних даних з Банку даних інновацій свідчить, що усі педагоги, досвід яких вивчений, узагальнений і занесений до Картотеки ППД, впроваджують по декілька інноваційних освітніх технологій.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На ЗНО з математики ...
Наступна новина: У рамках проведення Днів ...

КОМЕНТАРІ