На Вінничині в рамках проекту ЄС продовжується робота по покращенню громадських пасовищ в Томашпільському районі (+фото)

На Вінничині в рамках проекту ЄС продовжується робота по покращенню громадських пасовищ в Томашпільському районі (+фото)

11.05.16 13:07 0 877
Четвертого травня в 4 селах Томашпільського району: Антонівці, Пеньківці, Пилипах-Борівських та Рожнатівці було проведено аналіз стану громадських пасовищ в рамках проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових та економічних інтересів представників особистих селянських господарств та покращення асортименту молочної продукції соціальної сфери Томашпільського району», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Томашпільською районною радою.

Метою дослідження було проаналізувати стан пасовищ, а саме стан грунту, схожість насіння травосуміші, наявність бур'янів та інше.

Минув місяць після проведення весняно-польових робіт по облаштуванню громадських пасовищ на площі 100 га в 4 сільських громадах, але процес створення громадських пасовищ тривалий та потребує дотримання технології та ряду заходів.

Наступним етапом став візит координатора проекту Наталії Гижко та Юрія Векленко, завідувача відділу польових кормових культур, сіножатей і пасовищ інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України, які за участі сільських голів дослідили стан громадських пасовищ.

«Стан грунту та його якість на кожній ділянці різна, до того ж минулий місяць був достатньо холодним, але на всіх ділянка можна побачити перші сходи. Десь трава вже почала розростатись, а десь ще не все насіння встигло зійти.» - зазначила Наталія Гижко.

«Аналіз громадських пасовищ показав, що на всіх площах іде активний процес формування травостою, але на деяких ділянках ще не все насіння зійшло і потрібно дощу. Також ми побачили, що є нагальна потреба в подальших діях, а саме обробка гербіцидами від бурянівна на всіх площах.» - повідомив Юрій Векленко, завідувача відділу польових кормових культур, сіножатей і пасовищ інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України.

Для довідки:

Проект ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району» розпочав свою діяльність 12 вересня 2014 року. Термін реалізації проекту становить 30 місяців, а сума фінансування проекту складає більше як €477 тис. євро в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», з яких 90% коштів виділяє Європейський Союз, 10 % - Томашпільська районна рада у співробітництві з міжнародною ГО "Регіональний центр транскордонного співробітництва "Єврорегіон Дністер". Більш детально: www.tommilk.com та http://goo.gl/C9xg4r

Для отримання додаткової інформації про проект, будь ласка, контактуйте з: пані Наталією Гижко, керівником проекту ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району»., e-mail: tommilkua@gmail.com, tel.: +38 (069) 7313569.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківськ: до дня ...
Наступна новина: В Луцьку 14-15 травня ...

КОМЕНТАРІ