В Житомирській області змінено порядок виплат тимчасової допомоги

В Житомирській області змінено порядок виплат тимчасової допомоги

12.05.16 09:53 0 660
У 2016 році змінено порядок виплати і розмір тимчасової допомоги на неповнолітніх дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Тимчасова допомога від держави призначається в трьох випадках:

1) якщо рішення суду про стягнення аліментів з одного з батьків не виконується у зв'язку з ухиленням від сплати аліментів, або відсутністю у боржника коштів та іншого майна, на які за законом може бути звернено стягнення;

2) коли щодо одного з батьків здійснюється кримінальне впровадження або він перебуває на примусовому лікуванні, у місцях позбавлення волі, визнаний в установленому порядку недієздатним, а також перебуває на строковій військовій службі;

3) якщо місце проживання (перебування) одного з батьків не встановлено.

Тимчасова допомога призначається і виплачується за місцем проживання одного з батьків.

У разі зміни місця проживання (перебування) одержувача допомоги виплата продовжується органами соціального захисту населення за новим місцем проживання (перебування) з місяця звернення одержувача.

Для призначення допомоги заявник має надати:

* заяву за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

* копію свідоцтва про народження дитини;

* довідку про реєстрацію місця проживання (перебування) дитини;

* довідку про реєстрацію місця проживання (перебування) одержувача;

* декларацію про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім'ї).

Тимчасова допомога призначається кожні шість місяців, починаючи з місяця, в якому подано заяву. Рішення про призначення (відмову) приймається органом соціального захисту населення протягом 10 календарних днів після надходження всіх необхідних документі.

Тимчасова допомога на дітей надається в розмірі, що дорівнюєрізниці між 50% прожиткового мінімумудля дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'їв розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ