Правоохоронці Волині рішуче протидіють спробам незаконного видобутку бурштину

Правоохоронці Волині рішуче протидіють спробам незаконного видобутку бурштину

12.05.16 09:45 0 638
8 травня 2016 року близько 21 години між селами Лісове та Вовчицьк Маневицького району невстановленими особами в кількості близько 70 осіб була здійснена спроба незаконного видобутку бурштину. Після втручання працівників поліції, вказані особи розійшлись.

9 травня 2015 року на березі річки Кормин, що в урочищі "Божа Гора", поблизу с. Тельчі Маневицького району чотири особи за допомогою мотопомпи намагались розпочати видобуток бурштину, однак довести до кінця свій злочинний задум не змогли, так як були виявлені працівниками лісової охорони.

10 травня 2016 року в урочищі "Кубані", що на території Будківської сільської ради, між селами Лісове, Гута-Лісівська та Кам’януха Маневицького району правоохоронцями був виявлений автомобіль "Мерседес-Бенц" в якому знаходилося п’ять жителів Рівненської області, бензинова мотопомпа "Спрут", та інше знаряддя для незаконного видобутку бурштину.

За всіма перерахованими фактами СВ Маневицького ВП ГУ НП в області внесені відомості в ЄРДР, триває слідство.

Прокуратура області в черговий раз нагадує, що винним у порушенні правил охорони або використання надр особам згідно чинного законодавства України загрожує покарання у виді значних розмірів штрафів, а в окремих випадках позбавлення волі на строк до восьми років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ