На Тернопіллі зміни щодо розрахунку пільг та субсидій

На Тернопіллі зміни щодо розрахунку пільг та субсидій

12.05.16 08:03 0 617
За даними щотижневого моніторингу станом на 29 квітня 2016 року в області субсидії на житлово-комунальні послуги отримує 195751 сім'я (домогосподарство). За січень-березень 2016 року здійснено нарахувань на 1314,6 млн гривень.

Субсидії на тверде паливо та скраплений газ (готівкою) призначено 1587 сім'ям. За січень-березень 2016 року здійснено нарахувань на 2,6 млн гривень.

Найбільше одержувачів зафіксовано у м. Тернополі (37855), Тернопільському (12227), Збаразькому (11952), Гусятинському (11495), Кременецькому (11849), Теребовлянському (11419) районах.

До постанови Кабінету Міністрів України від 6.06.2014 р. № 409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” та інших документів, якими регулюється надання пільг та субсидії, 27 квітня внесені зміни, які набрали чинності 30 квітня 2016 року.

ЩО ЗМІНИЛОСЬ ДЛЯ ОСІБ, ЯКІ КОРИСТУЮТЬСЯ ПІЛЬГАМИ ТА ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ

Зміни, які передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 р №317, стосуються норм і коефіцієнтів для індивідуального опалення газом, які застосовуються при призначенні пільг та субсидій. зокрема:

З метою приведення норм їх споживання комунальних послуг до реальних обсягів споживання зменшено соціальний норматив (норму використання природного газу) для індивідуального опалення з 7 до 5,5 куб.м на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць (в опалювальний період) - ця зміна буде врахована при наданні субсидії в наступний опалювальний період;

- збільшено коригуючі коефіцієнти для індивідуального опалення природним газом для споживачів, які проживають у багатоповерхових будинках (на 5 і вищих поверхах).

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 р №319, яка набрала чинності 30.04.2016, передбачено низку змін щодо призначення та надання субсидій, а також щодо визначення сукупного доходу при наданні пільг, а саме:

- право пільговика на отримання пільг з врахуванням доходів визначатиметься на 12 місяців (раніше - на 6 місяців).

- громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг і звертаються за субсидією, пільги на період отримання субсидії не нараховуються.

Щодо невикористаних за опалювальний сезон сум субсидії:

Після закінчення опалювального сезону сума невикористаної субсидії на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання) повертається виробником/виконавцем таких послуг до бюджету в повному обсязі на підставі акта звіряння, складеного разом із структурним підрозділом з питань соціального захисту населення; Частина невикористаної суми субсидії на оплату послуг індивідуального опалення (теплопостачання), що еквівалентна вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), зараховується виконавцем/виробником як оплата послуг, у тому числі обов'язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.Інша частина невикористаної суми субсидії на оплату послуг індивідуального опалення (теплопостачання), крім коштів, що залишаються на рахунках домогосподарства (зазначених вище), повертаються виробником/виконавцем таких послуг до бюджету на підставі акта звіряння, складеного разом із структурним підрозділом з питань соціального захисту населення.

Поверненню до бюджету не підлягають суми нарахованих субсидій, але не використані внаслідок економного їх споживання за інші послуги, тобто, по водопостачанню та водовідведенню, електропостачанню на освітлення житла.

Щодо розрахунку сукупного доходу:

- при розрахунку субсидії враховуються сукупний сімейний дохід домогосподарства за попередній календарний рік, або за 9 місяців попереднього року за умови звернення продовж 1-го кварталу поточного року (за 3 місяці доходи вже не враховуються);

- дитячим будинкам сімейного типу субсидія призначатиметься за рішенням комісії з урахуванням кількості дітей, які фактично проживають у будинку (діти можуть бути не зареєстровані).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відкрито 34-ті обласні ...
Наступна новина: Чернігів: «Місто професій»

КОМЕНТАРІ