З початку року на пожежах в Україні загинуло 732 особи

З початку року на пожежах в Україні загинуло 732 особи

12.05.16 18:53 0 591
Щодня підрозділи ДСНС України ліквідовують сотні пожеж по всій території країни, значна частка яких виникає саме у житловому секторі. Так, з початку року в Україні виникло 20 тис. 617 пожеж, з яких 10 тис. 350 – у житловому секторі. Лише впродовж доби 10 травня в Україні виникло 120 пожеж (з яких 68 – у житловому секторі), на яких постраждала 1 особа. Загалом у 2016 році на пожежах загинуло вже 732 особи та постраждало 440 осіб. Зазвичай причиною виникнення пожеж у житловому секторі є людський фактор, а саме нехтування елементарними правилами пожежної та, в першу чергу, власної безпеки.

Саме тому, з метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у житловому секторі, працівники Служби порятунку спільно з фахівцями соціальних служб, представниками органів місцевої влади, волонтерами із залученням представників ЗМІ систематично проводять інформаційно-просвітницькі заходи, під час яких спілкуються із громадянами щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

Зокрема, днями фахівцями Бобровицького районного відділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області проведено профілактичне відпрацювання житлового сектору на території с. Марківці Чернігівської області. Під час відпрацювання особлива увага приділялась профілактичній роботі з непрацюючим населенням, людьми похилого віку, інвалідами, багатодітними та неблагонадійними родинами. Адже, як свідчить статистика, лихо найчастіше приходить у оселі саме цієї категорії громадян. Під час подвірних обходів рятувальники провели з населенням інформаційно-роз'яснювальні бесіди щодо дотримання вимог безпеки у побуті, а також розповіли батькам про небезпеку дитячого травматизму в результаті залишення їх без відповідного нагляду та контролю.

Також 10 травня працівники Управління ДСНС в області провели роз’яснювальну роботу щодо необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки у побуті. Спілкувались рятувальники з мешканцями смт Голованівськ, Добровеличківка та м. Гайворона Кіровоградської області про основні причини виникнення пожеж у житловому секторі, про те, як їх уникнути та як поводитись, якщо стали свідком пожежі або ж займання сталось у вашій оселі. Фахівці пожежно-рятувальної служби наголосили громадянам, що небезпечно розкладати вогнища біля житлових і господарських будівель, спалювати суху траву на відкритих територіях, користуватись несправними побутовими електроприладами, розпалювати груби чи печі, якщо вони несправні.

Рятувальники застерігають громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил безпеки. Особливу увагу фахівці ДСНС приділяють профілактичним бесідам з мешканцями похилого віку, неблагонадійними родинами, багатодітними сім’ями. Батькам рятувальники нагадують, що безпека дітей залежить від їх виховання та свідомого ставлення до елементарних правил пожежної безпеки. Працівники Служби порятунку зазначають, що не можна залишати дітей без нагляду, необхідно тримати запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідати їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Крім того, рятувальники проводять інформаційно-пізнавальні уроки для дітей у дошкільних, навчально-виховних, вищих навчальних закладах по всій території України. Головною метою таких заходів є навчити підростаюче покоління правилам безпеки життєдіяльності та діям на випадок виникнення надзвичайних подій.

Шановні громадяни! Пам'ятайте: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Лише виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ