На 2016 рік Вінницькій області з Державного бюджету на виплату державних допомог виділено майже 2 млрд грн

На 2016 рік Вінницькій області з Державного бюджету на виплату державних допомог виділено майже 2 млрд грн

13.05.16 13:21 0 550
Про це повідомляє Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. Незважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в країні, фінансування соціальних виплат жителям Вінницької області відбувається у повному обсязі.

На в області кількість одержувачів державних допомог становить майже 103 тис. одержувачів, а сума нарахованих та виплачених допомог з початку року становить 613,6 млн. грн..

Призначення всіх видів державної соціальної допомоги проводиться відповідно до вимог діючого законодавства у встановлені терміни.

Одержувачів державної допомоги сім'ям з дітьми налічується– 68,2 тис. осіб. З початку року нараховано та виплачено допомоги на суму 250 млн. грн.

Міжнародний День сім'ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім'ї.

Головний пріоритет нашої держави - це забезпечення державної підтримки сімей з дітьми, малозабезпечених сімей та найменш захищених верств населення.

Громадяни України, в сім'ях яких виховуються та проживають неповнолітні діти, мають право на державну допомогу у випадках та на умовах, передбачених Законами України “Про державну допомогу сім'ям з дітьми”, “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям” ,“Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям -інвалідам” та іншими законами України.

Економічні та соціальні реформи, які проводяться в Україні, спрямовані на поліпшення якості життя сімей, які виховують дітей-інвалідів, матеріальної допомоги жінкам у період вагітності та пологів, допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей, які з тих чи інших причин позбавленні батьківського догляду і перебувають під опікою чи піклуванням, допомоги на дітей одиноким матерям.

Державна соціальна допомога є адресною, а основні параметри соціальних гарантій визначаються на рівні держави та фінансуються за рахунок субвенцій з Державного бюджету України.

У Вінницькій області державні соціальні допомоги сім'ям з дітьми отримують майже 103 тисячі осіб. Виплачено 614 млн. грн.таких допомог з початку року.

Так, допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами отримують 803 особи. З початку року нараховано та виплачено 3,4 млн. грн. такої допомоги, одноразову допомогу при народженні дитини - 50 тисяч 470 осіб, яким виплачено допомоги на суму 203,6 млн. грн., допомогу при усиновлені дитини - 75 осіб., яким виплачено допомоги на суму 328,4 тис. грн., допомогу на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням - 1114 осіб. З початку року нараховано та виплачено допомоги на суму 12,6 млн. грн.,

допомогу на дітей одиноким матерям – 75 осіб. З початку року нараховано та виплачено допомоги на суму 328,4 тис. грн., тимчасова державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме – 1184 особи.

З початку року нараховано та виплачено допомоги на суму 2,2 млн. грн., державну соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за принципом «Гроші ходять за дитиною» за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях структурними підрозділами соціального захисту населення призначено 227 батькам-вихователям та прийомним батькам, на утриманні яких 608 дітей-вихованців.

З початку поточного року сума нарахованої та виплаченої допомоги складає 6,7 млн.грн., державну допомогу малозабезпеченим сім'ям отримуть 13тисяч малозабезпечених сімей, в яких виховується 29,8 тис. дітей, з яких 5,9 тис. – багатодітні сім'ї .

Фактичні видатки з початку року на виплату зазначеної допомоги становлять 106,0 млн. грн.,

державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам отримують 17,9 тис. осіб, сума нарахувань з початку поточного року становить 74,0 млн.грн..

В області призначення всіх видів державної соціальної допомоги проводиться відповідно до вимог діючого законодавства та у встановлені терміни.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернігів: Пізнавальний ...

КОМЕНТАРІ