Землевпорядники Житомирщини безоплатно надали майже 75% адмінпослуг

Землевпорядники Житомирщини безоплатно надали майже 75% адмінпослуг

13.05.16 15:12 0 535
Спеціалісти територіальних органів Держгеокадастру Житомирської області у поточному році надали 53802 адміністративні послуги. З них 39908 (74% від загальної кількості) громадяни отримали безкоштовно. Інші 13894, або 26%, надані на платній основі. Кошти у сумі 957,7 тис. гривень спрямували до загального фонду державного бюджету.

З числа безоплатних адмінпослуг найбільше запитів стосувались видачі витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та державної реєстрації земельної ділянки. Такими послугами скористались 22985 громадян. Також землевпорядники безоплатно видали 4739 довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами та угіддями.

Серед адмінпослуг, що потребують оплати, найчастіші запити стосувались надання витягів про земельну ділянку з Державного земельного кадастру. Землевпорядники надали 11437 таких витягів на суму 715,8 тис. гривень. Ще 165,9 тис. грн надійшло за послуги з виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, допущеної не з вини органу, що здійснює його ведення. За інші види платних адмінпослуг до бюджету спрямували 76 тис. гривень.

Довідково

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Ювілей Івана Марчука у ...

КОМЕНТАРІ