На Тернопіллі 136 демобілізованих військових знайшли роботу завдяки службі зайнятості

На Тернопіллі 136 демобілізованих військових знайшли роботу завдяки службі зайнятості

13.05.16 21:16 0 626
Нині одним із пріоритетних напрямів діяльності обласної служби зайнятості є сприяння демобілізованим учасникам АТО у працевлаштуванні. Для цього налагоджено тісну співпрацю з органами місцевої влади та самоврядування, громадськими організаціями, роботодавцями та волонтерами. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук.

«Загалом послугами служби зайнятості Тернопілля, починаючи з березня 2015 року, – додав Петро Химейчук, – вже скористалися 898 атовців. Роботою вдалося забезпечити 136 осіб, з них 63 – отримали допомогу по безробіттю одноразово для організації власної справи. Найпопулярнішими видами підприємництва серед учасників АТО є оптова та роздрібна торгівля, надання послуг населенню та сільське господарство. 65 демобілізованих військових охоплені професійним навчанням за направленням служби зайнятості: семеро здобувають фах робітника фермерського господарства, одна особа навчається на електрогазозварника, 14 стажувалися безпосередньо на робочих місцях за професіями: слюсар-ремонтник, слюсар з ремонту автомобілів, інженер-програміст, тракторист, менеджер зі збуту, столяр. Ще 43 атовці проходили курси цільового призначення за напрямками «Менеджмент малого підприємництва» та «Основи малого підприємництва».

Крім того, фахівці центрів зайнятості області отримали у місцевих військкоматах списки загиблих учасників антитерористичної операції з метою сприяння у працевлаштуванні членам їх сімей. Серед 71-єї опитаної особи 62 не потребували роботи (пенсія за віком, перебувають у трудових відносинах, займаються особистим селянським господарством). Із 9 осіб, які виявили бажання працювати, п'ятьом надано місця праці, 3 людини перебувають на обліку в службі зайнятості у пошуку роботи, ще одна особа має намір звернутись за сприянням у працевлаштуванні.

Відділ організаційно- інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ