У Рівненській області розслабтеся,творіть та зцілюйтеся… - слухачів РЦПТО ДСЗ навчали арт-терапії

У Рівненській області розслабтеся,творіть та зцілюйтеся… - слухачів РЦПТО ДСЗ навчали арт-терапії

13.05.16 14:57 0 569
У сучасному світі зростає потреба в психологічному розвантаженні. Один із найпоширеніших способів - це арт-терапія. Метод зцілення за допомогою творчості, самовираження та розвитку - напрям сучасної психотерапії, що стрімко розвивається.

Малювання, ліплення, слухання музики, моделювання казок, пісочна терапія – слухачам Рівненського центру профтехосвіти ДСЗ на психологічному тренінгу пропонували віднайти свій шлях до рівноваги. Спеціальна кімната психо-емоційного розвантаження обладнана усім необхідним: телевізор, комп'ютер, колонки, настільні ігри. Спілкування проходить, як правило, із групою до 10 чоловік. Потрібно лише навчитися звільнятися від емоційних навантажень, повертати бадьорість та наснагу.

Психолог Тамара Сажина на початку тренінгу розповіла про стрес, його наслідки та шляхи подолання. З неприхованим інтересом слухачі приступили до арт-терапії. Заняття проводила тренер навчальних, особистісно-орієнтованих, тематичних тренінгів, коуч, вихователь РЦПТО ДСЗ Ірина Гарнага.

Спеціальні антистресові розмальовки ставали насиченими та барвистими. Слухачі захоплено розмальовували в наповненій аромомаслами атмосфері і насолоджувалися здавалося б простим процесом. На зміну втомі та напрузі потроху приходив спокій. Цікавим було також знайомство з бібліотерапією – літературне самовираження через творче «письмо» Читання притч та оповідань спонукали до переосмислення подій та вчинків. Згодом на якийсь час присутні полинули і у світ казок – доброзичливу, веселу та щиру атмосферу, в якій добро завжди перемагає. А особлива терапія, яка пропонує прожити певні ситуації в драмі, на якийсь час об'єднала усіх багатогранним життєвим сценарієм. Музикотерапія, як жодна інша, здатна позбавляти багатьох комплексів. Завдяки внутрішній гармонізації людина вивільняється для нового спілкування.

Відносно новий вид зняття стресу – піскотерапія також сподобався слухачам. Ви спостерігали, з якою насолодою діти граються у піску? Теплий сипучий нескінченний потік сонячних крупів наче наповнює позитивом і радістю! Тому у наступних сеансах неодмінно буде використовуватися саме ця унікальна методика.

На тренінгу вчилися медитувати, малюючи в уяві то пустелю, то об'ємні фігури. Ірина Гарнага пояснювала слухачам, що уява людини досить точно передає її психо-емоційний стан, та на прикладі кожного визначала, в якому стані той перебуває. Відразу ставало зрозумілим, хто потребує емоційного розвантаження.

Присутні спілкувалися, пили чай, дослухалися до розмов та до свого внутрішнього стану. Серед слухачів були майбутні косметолог, молодша медична сестра, кухар, перукар, манікюрник. Їм у майбутньому буде важливо після тісного спілкування з людьми вміти розслабитися та наповнитися новими силами.

Отож, до нового дня, до нових емоцій та вражень! Адже тепер не лякатиме жодне випробування: завжди допоможе вміння позбуватися щоденної втоми та виснаження, відновлювати сили та отримувати насолоду від життя.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ