На Вінниччині відзначили День пам’яті жертв політичних репресій (+фото)

На Вінниччині відзначили День пам’яті жертв політичних репресій (+фото)

13.05.16 08:35 0 538
Вже традиційно у травні керівники області та міста зустрічаються із жителями Вінниччини, які зазнали переслідувань в часи Великого терору 1937-1938 років, та членами їх родин. Чергова така зустріч з нагоди відзначення Дня пам'яті жертв політичних репресій відбулася 12 травня, за участі голови облдержадміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника та керуючого справами виконкому Вінницької міської ради Сергія Чорнолуцького.

«Не можу не пригадати вислів Михайла Грушевського, який свого часу сказав, що історична пам'ять дає можливість людині бути особистістю, країні – державою, а народу – нацією, - зазначив, звертаючись до учасників заходу, голова облдержадміністрації Валерій Коровій. – В нашій історії дуже багато трагічних сторінок. І в ці дні ми традиційно зустрічаємося, аби вшанувати людей, які, по великому рахунку, боролися за добро, за справедливість, вірили в майбутнє, мали совість говорити правду і бути знищені або репресовані».

Керівник регіону зауважив, що не зі слів, а з історії власної родини знає, що таке рідні репресованих. «Це дуже болюча тема. Але це наша історія. І дуже важливо розуміти: якщо ми хочемо побудувати нову, сучасну, європейську Україну, яка б базувалася на принципах людяності, добра, справедливості, ми повинні про це пам'ятати», - наголосив Валерій Коровій.

Він також відзначив, що нині Україна переживає нелегкий період. Але, можливо, саме в цей час формується нова українська нація, нова українська держава. Тож необхідно гідно пройти цей шлях, зберегти країну і дати їй можливість розвиватися.

Звернулися до учасників зібрання і голова обласної Ради Анатолій Олійник та керуючий справами виконкому Вінницької міської ради Сергій Чорнолуцький. «Те, що робив радянський тоталітарний режим з жителями держави, не вписується в жодні логічні рамки. І ми не повинні допустити, щоб це повторювалося», - підкреслив Анатолій Олійник.

З побажаннями здоров'я, віри, миру і добра керівники області та міста вручили репресованим та їх дітям Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, грамоти Вінницької міської ради та грошові винагороди.

Під час зустрічі вінничани, яким довелося пройти крізь горнило переслідувань, поділилися своїми спогадами про пережите. Відтак висловили вдячність представникам обласної та міської влади за увагу до тих, хто зазнав репресій радянського режиму, та пам'ять про тих, хто загинув під жорнами тоталітарної системи.































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ