Як знайти хорошого адвоката?

Як знайти хорошого адвоката?

13.05.16 19:42 0 738

Кожна людина, що потрапила у важку ситуацію, коли необході спеціальні знання в області юриспруденції, замислюється про те, де і як знайти хорошого адвоката. Ці пошуки багато в чому можна порівняти з грою в лотерею, оскільки неможливо спрогнозувати, чи виконає обраний вами адвокат свої зобов'язання належним чином, або ж чи будете ви задоволені його роботою. Існує безліч поширених міфів щодо адвокатського професіоналізму. Ми ж розглянемо 2-ва основних з них і розповість нам їх адвокат Єрмаков Микола Олександрович: www.advokat-ermakov.ru.

Стовідсоткова гарантія позитивного результату - це ознака хорошого адвоката

Часто в оголошеннях адвокатських послуг вам зустрічаються пропозиції гарантовано виграти справу з оплатою після досягнення позитивного результату. Чудово? Не зовсім! Зрозуміло, що кожна людина, що потрапила в неприємну ситуацію, хоче отримати позитивний результат при вирішенні виниклої проблеми. Це бажання закономірно, проте, воно не може бути застосовано до адвокатської діяльності. Про це прямо говорить частина 2 статті 10 Кодексу професійної етики адвоката. Діяльність адвоката зводиться до того, що він є незалежним радником з правових питань.

Тут можна провести аналогію з медичними послугами. Лікар виявляє у пацієнта хворобу і призначає йому ліки, які, на думку лікаря, повинні цю хворобу вилікувати, ну або, як мінімум, усунути її симптоми. У той же час лікар ні за яких обставин не може дати хворому гарантію стовідсоткового лікування від хвороби, тому що, по-перше, призначені ліки, як правило, мають безліч побічних ефектів, а по-друге, лікування хворого багато в чому залежить від його власного бажання і настрою.

Так само і адвокат: він лише може дати вам професійну пораду щодо необхідних дій, але не може в повній мірі ці дії контролювати. В умовах, коли суди виносять абсолютно непередбачувані, часто незаконні рішення і при цьому не несуть за них ніякої відповідальності, я б на вашому місці не ризикував, звертаючись до так званих адвокатів, що пропонують оплату своїх послуг за результатом і гарантують стовідсотковий виграш справи. Краще відразу заплатіть за роботу сумлінному адвокату, а для досягнення потрібного результату він докладе максимум зусиль.

Хороший адвокат - це той, у якого 99 відсотків виграшних справ

Я відкрию вам маленький секрет. Такого поняття, як виграшна справа, взагалі не існує, оскільки результат по більшості справ завжди відносний.

Наприклад, суд засудив клієнта до кількох років позбавлення волі, але ухвалив умовне покарання. Це виграшна справа чи ні? З одного боку, так, особливо якщо врахувати, що прокурор просив суд засудити клієнта до реального позбавлення волі, а суддя дав умовний термін. А з іншого боку - вирок-то все одно обвинувальний, чоловіка засудили за скоєння злочину, і тепер у нього буде судимість.

Або візьмемо в якості прикладу цивільну справу. Адвокат, який представляв інтереси позивача, просив суд стягнути з відповідача 200 тисяч рублів, а суд стягнув тільки 100 тисяч. Виграшна справа? Так чи ні? Або тільки наполовину виграшна?

Ото ж бо й воно. Адвокат завжди трактує результат справи на свою користь. А клієнт може трактувати цей результат по-своєму. Чудово, коли думки адвоката і його клієнта в цьому питанні збігаються. Тому майте на увазі: якщо адвокат каже вам про те, що у нього певний відсоток справ (або всі справи) виграшні, то це тільки тому, що він сам так вирішив.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Відбудеться VІІ-й ...
Наступна новина: У Житомирі презентують ...

КОМЕНТАРІ