Вінничина: керівники області провели зустріч із делегацією Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща (+фото)

Вінничина: керівники області провели зустріч із делегацією Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща (+фото)

14.05.16 11:52 0 602
В облдержадміністрації відбулась офіційна зустріч голови ОДА Валерія Коровія та голови обласної Ради Анатолія Олійника із делегацією Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща на чолі із віцемаршалеком Яном Мачков'яком.

Польська делегація перебуває на Вінниччині з метою активізації міжрегіонального співробітництва та з нагоди святкування Дня Європи у Вінниці.

Валерій Коровій подякував іноземним гостям за те, що вони прийняли запрошення, тим самим підтвердивши міцність майже 60 – річної дружби між Сьвєнтокшиським воєводством Республіки Польща та Вінницьким регіоном.

«Я дуже дорожу нашою давньою успішною співпрацею. Цього року ми в обласному центрі святкуватимемо День Європи восьмий раз. Заходи, які проводяться у цей день, спрямовані на звернення до витоків європейської культури, європейської системи врядування і є дуже популярними серед наших городян, особливо серед молоді. Тож вінничани справді пишаються тим, що вони - європейці».

Очільник області висловив сподівання, що Угода про асоціацію України з ЄС, яка вступила в силу з 1 січня 2016 року, дасть новий поштовх для поглиблення співпраці України з Європейським Союзом і особливо – співпраці між Україною і Польщею, оскільки ця дружба цементувалась протягом дуже тривалого часу.

В свою чергу, віцемаршалек Ян Мачков'як подякував керівникам Вінниччини за запрошення взяти участь у святі: «Весна без Дня Європи у Вінниці для мене була б новизною,- запевнив він. - Вінниця і справді – європейське місто, і цього року ми привезли новий – молодіжний склад делегації».

Ян Мачков'як висловив впевненість, що ефективна співпраця необхідна і можлива попри складнощі, які зараз переживає Європа: «Нас дуже непокоять, правоцентричні рухи за вихід із Євросоюзу тощо, однак ніякі подібні рухи не здатні вплинути на європейські цінності і демократія зрештою переможе».

Підсумовуючи зустріч, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій повідомив польським побратимам про ще один крок, який сприятиме зближенню наших двох країн – з 26 червня аеропорт «Вінниця» запроваджує двічі на тиждень регулярні авіарейси до Варшави.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: ...
Наступна новина: Тернопільщина допомагає ...

КОМЕНТАРІ