Громадськість Вінниччини долучилася до антикорупційної діяльності (+фото)

Громадськість Вінниччини долучилася до антикорупційної діяльності (+фото)

14.05.16 11:00 0 674
13 травня в конференц-залі готелю «Оптима» відбувся перший семінар з двох запланованих «Антикорупційні інструменти: як контролювати чиновників на місцевому рівні?»

Захід, який буде проходити протягом 13-14 травня, реалізовується у рамках проекту «Відкритий бюджет» та проходить за безпосередньої підтримки «Представництва Європейського Союзу в Україні» та Центру політичних студій та аналітики «Ейдос». Регіональним партнером виступила громадська організація «Філософія серця».

Модератором семінару виступила голова правління громадської організації «Філософія серця» Юлія Грига.

Семінарські заняття проводили експерт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Олена Регеша та Юлія Грига.

Олена Регеша детально висвітлила поняття корупції та її види в Україні, а також методичні рекомендації щодо її подолання. «Потрібно усунути сам фактор хабара, тобто особу, яка його отримує, і замінити її спеціальною електронною системою» – зазначила вона. «На жаль, в одних країнах корупція – це виняток, а в інших – правило».

Учасники семінару мали змогу попрацювати з «замкненим корупційним колом», яке дає змогу побачити й пояснити всі етапи корупційної діяльності.

«Наша громадська організація за останній час реалізувала дев'ять проектів-журналістських розслідувань, які так чи інакше зачіпають антикорупційну діяльність» – розповіла Юлія Грига.

Корупція наносить величезну шкоду державі. «Це й втрата інвесторів для вітчизняної економіки, недоотримання соціальними закладами коштів, збільшення розриву між багатими та бідними, нецільове використання міжнародних економічних допомог, вже не говорячи про зниження рівня суспільної моралі» – підсумувала Олена Регеша.

На 14 травня заплановані семінарські заняття за участю експертів Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Гліба Канєвського та Сергія Кареліна. Основна увага буде приділена прозорості прийняття нормативно-правових актів органами місцевого самоврядування, публічним закупівлям в Україні та проведенню антикорупційного журналістського розслідування.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ