Вінницька влада обговорювала з представниками польської делегації про подальше використання будівлі колишньої Соколівської школи-інтернату (+фото)

Вінницька влада обговорювала з представниками польської делегації про подальше використання будівлі колишньої Соколівської школи-інтернату (+фото)

14.05.16 08:04 0 545
В рамках візиту польської делегації до Вінницької області, 13 травня відбулася зустріч заступника голови – директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка з делегатами. В ході зустрічі обговорювали варіанти використання пам'ятки архітектури – маєтку родини Бжозовських, в приміщенні якого 1962 року було відкрито спеціальну загальноосвітню школу-інтернат. Нині, через відсутність достатньої кількості учнів, приміщення пустує, відтак постало питання його подальшого використання.

«Ми відкриті до різних проектів, щодо майбутнього цього маєтку. Пріоритетом, звичайно, залишається збереження робочих місць та об'єкта, як пам'ятки архітектури, – зазначив Ігор Івасюк. – Питання збереження будівлі під час зимового періоду вже вирішене: відповідним наказом прийнято рішення щодо введення до штату трьох охоронців, комірника та кочегара і передбачено кошторис на опалення приміщення».

Делегати висловили велике зацікавлення в збереженні автентичної польської пам'ятки. Так, основною робочою версією визначили перетворення маєтку в культурний центр, своєрідну рекреаційну зону, яка дозволить проводити конференції, зібрання, а також, враховуючи історичну значущість місцевості, – виставки, екскурсії.

«Ми хочемо створити майбутнє для об'єкту», – прокоментував рішення Ігор Івасюк.

Наступним кроком до співпраці є визначення кошторису та обсягу капіталовкладень.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна представив ...
Наступна новина: У будинках,що ...

КОМЕНТАРІ