Вінницька область налагоджує партнерські відносини з Ліберецьким краєм Чеської Республіки (+фото)

Вінницька область налагоджує партнерські відносини з Ліберецьким краєм Чеської Республіки (+фото)

14.05.16 17:32 0 627
У рамках відзначення у Вінниці Дня Європи на запрошення голови облдержадміністрації Валерія Коровія на Вінниччину прибула делегація Ліберецького краю Чеської Республіки.

В ході офіційної зустрічі, що відбулася 13 травня, керівники області обговорили з чеськими колегами можливості та перспективи міжрегіональної співпраці.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій інформував членів делегації про основні тенденції розвитку Вінницького регіону та загальну суспільно-політичну ситуацію в державі, відзначивши великий інтерес українського бізнесу до нових можливостей, які відкриваються в умовах асоціації України до вимог ЄС.

«Вінниччина – це регіон, який, на відміну від інших областей України, в силу певних об'єктивних та суб'єктивних обставин, розвивається дуже динамічно. В області вдалося реалізувати низку потужних інвестиційних проектів, які враховують об'єктивну складову української економіки. На Вінниччині 65 % доданої вартості продукує галузь, що має відношення до переробки аграрної продукції», - зауважив Валерій Коровій, відтак коротко охарактеризував провідні підприємства регіону.

Торкнувся керівник ОДА і наявних на проблемних питань, зокрема непростої ситуації на споживчому ринку в результаті серйозної девальвації гривні та проблематики у сфері зайнятості населення. «Ми розуміємо, що ніхто, окрім нас, не вирішить наші проблеми. І це дає нам можливість бути сильнішими. За два роки вдалося побудувати нову армію, застабілізувати фінансову ситуацію, ми проводимо реформу бюджетної децентралізації і крок за кроком рухаємось вперед», - відзначив Валерій Коровій.

Очільник Вінниччини також наголосив, що область прагне мати партнерів у Чеській Республіці, аби закріпити і розвивати в подальшому ті надбання, які є на . Відтак запропонував підписати між Вінницькою облдержадміністрацією та Ліберецьким краєм протокол про наміри та по його опрацюванню поступово реалізовувати визначені домовленості.

Зацікавленість у таких взаєминах підтвердив і керівник чеської делегації, заступник Гетьмана Ліберецького краю з питань сільського господарства і охорони навколишнього середовища Йосеф Ядрни. «Ми шукали спільні точки дотику між нашим краєм і вашою областю. Ці регіони зовсім різні, тому, думаю, що ми можемо взаємно збагачуватися», - відзначив Йосеф Ядрни.

Він також ознайомив вінничан з особливостями та станом розвитку Ліберецького краю, презентувавши його економічний та культурний потенціал, та висловив готовність поділитися з партнерами досвідом і вказати на помилки, яких свого часу припускалися чехи, і яких могли би уникнути українці.

«Сподіваюсь, що Україна все-таки увійде до ЄС. І коли ви вступите до Євросоюзу, для вас буде дуже важливо, наскільки сильними ви будете. Встановлення дружніх стосунків - це дуже хороший шлях на майбутнє, особливо для підростаючої молоді», - підкреслив Йосеф Ядрни.

На завершення зустрічі голова ОДА Валерій Коровій передав для Гетьмана Ліберецького краю протокол про наміри Вінницької облдержадміністрації та Ліберецького краю Чеської Республіки щодо розвитку торговельно-економічного, науково-технічного та гуманітарного співробітництва. «Думаю, це був би гарний початок, щоб зробити крок назустріч один одному», - зауважив Валерій Коровій.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое квест-рум ...
Наступна новина: Міська рада Тернополя ...

КОМЕНТАРІ