В Чернівецькій області звернення до мотоциклістів (+фото)

В Чернівецькій області звернення до мотоциклістів (+фото)

14.05.16 08:34 0 572
АКТУАЛЬНО Поліція Буковини нагадує власникам мототранспорту про необхідність дотримання правил.

З настанням весняного сезону на дорогах Чернівецької області традиційно пожвавився рух мопедів та мотоциклів

З настанням весняного сезону на дорогах Чернівецької області традиційно пожвавився рух мопедів та мотоциклів. Власники «залізних коней», які за несприятливих погодних умов зазвичай віддають перевагу іншим видам транспорту, пересідають на двоколісних. На жаль, за зиму багато хто з них забув, що водій мототранспорту є повноцінним учасником дорожнього руху та тож повинен дотримуватися вимог ПДР України.

Cаме в цю пору за статистикою спостерігається зростання кількості дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мотоциклів, мопедів та скутерів та відрізняються високою тяжкістю наслідків. Деякі власники двоколісної техніки, сідаючи за кермо, нехтують елементарними правилами дорожньої безпеки – перевищують швидкість, не дотримуються рядності та дистанції руху, виїжджають на зустрічну смугу, здійснюють небезпечні маневри та не пропускають пішоходів.

Мототранспорт, у відмінності від автомобіля, має іншу специфіку руху, саме ця категорія учасників дорожнього руху виявляється найменш захищеною. Підвищена маневреність, менші габарити, а також же вища динаміка сприяє тому, що автомобілістам складно помітити переміщення двоколісних в інтенсивному транспортному потоці. Порушення елементарних Правил дорожнього руху, не уважність, ігнорування пасивних засобів захисту, переоцінка власних сил і можливостей, перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування може призвести до травмування та трагічних, летальних наслідків.

Поліція Буковинизакликає водіїв мототранспорту не тільки неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, але й виявляти повагу до всіх учасників руху, бути більш обачливими на дорозі та, ні в якому разі, не забувати про належне екіпірування.

Не буде зайвим також звернутись до батьків підлітків з проханням вживати всіх необхідних заходів для попередження нещасних випадків з дітьми на дорогах. Перш ніж купувати таку небезпечну іграшку, як скутер або мопед подумайте, чи зможе ваша дитина безпечно ним керувати. Перш, ніж піти на такий крок, подбайте аби ваша дитина не лише знала Правила дорожнього руху, але і дотримувалась їх. Раптова поява на дорозі скутериста досить небезпечна - найменша похибка і може статися непоправне лихо. Не дозволяйте дітям до 16 років, сідати за кермо мопеда, моторолера чи мотоцикла!

Правоохоронці звертаються до водіїв мото з проханням бути уважними на автошляхах, виявляти взаємоповагу та ввічливість до всіх учасників дорожнього руху, дотримуватися транспортної дисципліни та культури. Пам'ятайте, що від кожного з вас залежить безпека на дорогах, життя інших людей та ваше власне життя.

Сподіваємось, що водії «залізних коней» дослухаються до слушних порад, тоді поїздки до пункту призначення завжди будуть безпечними.

Прес-служба ВБДР в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У будинках,що ...
Наступна новина: Вінничина: відкрито ...

КОМЕНТАРІ