У Тернополі та Києві одночасно відбулася церемонія спецпогашення поштової марки Івана Марчука

У Тернополі та Києві одночасно відбулася церемонія спецпогашення поштової марки Івана Марчука

14.05.16 12:12 0 609
12 травня, з нагоди 80-річчя з дня народження генія сучасності, митця та уродженця Тернопільщини Івана Марчука, відбулася урочиста церемонія спецпогашення марки із зображенням його картини одночасно у двох містах України - у Києві та Тернополі.

Честь погасити конверти і марки у Тернополі надали директорові Тернопільської дирекції Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» Василю Юрчишину, міському голові Сергію Надалу та керівництву області. Сам художник перебував у цей день у столиці.

« ми погашаємо марку Генія сучасності Івана Марчука. Він заслужив на це звання не лише своєю творчістю, але й величезною любов’ю до України та патріотизмом, - зазначив Сергій Надал. - Іваном Марчуком пишається Україна, пишається Тернопіль, Іван Марчук є гордістю нашої країни!».

Офіційна назва марки - «Іван Марчук «Скажи мені правду. 1994».На ній представлена картина «Скажи мені правду» із циклу «Голос моєї душі», на конверті – портрет художника та фрагмент картини із циклу «Погляд у Безмежність». Тираж - 130 тисяч.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина допомагає ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ