Субвенції Житомирщини: скільки та на які цілі вони спрямовуються?

Субвенції Житомирщини: скільки та на які цілі вони спрямовуються?

14.05.16 18:08 0 658
Область щомісяця отримує з державного бюджету субвенції. Їх існує декілька видів.

Серед основних – освітня, яка розрахована на утримання загальноосвітніх шкіл. Частина субвенцій надходить до обласного бюджету, інша частина безпосередньо надходить до районів і міст.

Останній транш субвенцій надійшов 11 травня в сумі 91 млн 415,9 тис. грн.

Крім того, в область надійшла і медична субвенція в сумі 58 млн 347,0 тис. грн.

Медична субвенція, як і освітня, розподіляється між видами бюджету. До обласного надходить частина, яка спрямовується на фінансування закладів обласного підпорядкування. Також надходять субвенції на утримання цієї галузі в районах та містах області.

Житомирська область отримує субвенції на виплату державної соціальної допомоги та надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу. Останнє надходження було 10 травня.

«Ці субвенції надходять в обласний бюджет, після чого розподіляються між бюджетами районів та міст для подальшого спрямування пільговим категоріям населення. Вони отримують готівку для забезпечення людей твердим паливом або скрапленим газом», – зазначив Вадим Турський, заступник директора департаменту фінансів Житомирської ОДА.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині перші ...

КОМЕНТАРІ