У Луцьку відбулася пам'ятна академія “Розп'ятими долями болить Україна” з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій

У Луцьку відбулася пам'ятна академія “Розп'ятими долями болить Україна” з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій

14.05.16 14:16 0 602
Учора, 12 травня, у Палаці культури міста Луцька зібралися представники влади, громадськості, члени Волинського обласного товариства політв'язнів і репресованих, щоб вшанувати пам'ять тих, хто постраждав під час репресій радянських часів.

Священики Свято-Троїцького кафедрального собору провели заупокійне Богослужіння за невинно убієнними, а від учасників пам'ятної академії ліцеїсти поклали квіти до памятних місць на Замковій площі.

Від Луцької міської ради до присутніх звернувся заступник міського голови Сергій Григоренко. Від імені міського голови Миколи Романюка він висловив щирі співчуття родинам тих, хто не повернувся з таборів, а також глибоку шану ветеранам, які є для нас живим прикладом патріотизму. Волинь є однією з областей, яка найбільше постраждала від репресій. Сергій Григоренко зазначив, що “хоч апогеєм політичних репресій і стало 20 століття, час сталінського, більшовицького режимів, але репресії почалися значно раніше. І зараз, в 21 столітті, в час гуманізму, ми можемо бачити жертв новітних політичних репресій, прикладом яких є Небесна Сотня”.

“Ми, пам'ятаючи жертв сталінських репресій, повинні зробити все, щоб таке більше не повторилося”, - сказав Сергій Григоренко.

Він вручив подяки міського голови за активну життєву та громадську позицію, вагомий внесок у патріотичне виховання покоління членам Луцького міського ветеранського товариства політичних в'язнів і репресованих Надії Забіроніній, Галині Левчук та Вірі Шевчук.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ