У Житомирі було здійснено моніторингову місію ООН

У Житомирі було здійснено моніторингову місію ООН

14.05.16 13:33 0 559
12 травня, за сприяння радника Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб з АР Крим та сходу України у Житомирській області Максима Свірського та виконавчих партнерів Уповноваженого ООН з прав біженців в Україні було здійснено моніторингову місію ООН з метою ознайомлення iз загальною ситуацією, в якiй перебувають внутрiшньо перемiщенi особи.

У рамках зустрічі було визначено стан дотримання прав та свобод внутрiшньо перемiщених осiб, їх потреби.

Також відбулося знайомство та налагодження контактів iз представниками громадськості, органiв державної влади i мiсцевого самоврядування, дiяльнiсть яких направлена на взаємодiю iз внутрiшньо перемiщеними особами.

Максим Свірський нагадав, що в області діє «Програма соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2016 році», якою передбачено кошти для:

* надання внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції грошової допомоги як таким, що потрапили у важкі життєві обставини, на що виділені кошти в сумі 100,0 тис. грн;

* забезпечення внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, умовами тимчасового проживання в установах, підприємствах, організаціях області, харчуванням за необхідністю, здійснення безпечного і регулярного перевезення учнів, дітей до місця навчання у сільській місцевості, на що виділені кошти в сумі 1млн грн.

На даний час проведено відшкодування фактично понесених витрат установам підприємствам та організаціям області за проживання та харчування внутрішньо переміщених осіб в сумі 937,5 тис. грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ