У першому кварталі поточного року на Тернопільщині зареєстровано 142 малих підприємства

У першому кварталі поточного року на Тернопільщині зареєстровано 142 малих підприємства

14.05.16 12:45 0 576
У першому кварталі поточного року на Тернопільщині зареєстровано 142 малих підприємства. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час чергового засідання з обговорення Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва в області на 2016-2020 роки.

«У нашій області здійснюють господарську діяльність 5 тисяч малих підприємства, - констатував очільник краю. - Минулого року на Тернопільщині створено майже 5. 9 тис робочих місць, а у першому кварталі цього року - 1800 робочих місць. Позитивною тенденцією є те, що у першому кварталі поточного року зареєстровано 142 малих підприємства та більше 800 фізичних осіб підприємців. Для нас було, є і буде ключовим показником створення нових робочих місць, зростання середньої плати і добробут кожної родини».

Степан Барна подякував партнерам – представникам Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» - за допомогу у розробці проекту Стратегії і висловив сподівання на подальшу співпрацю.

«Я б дуже хотів, щоб наші напрацювання не залишилися просто на папері, - зазначив економічний радник Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні», Голова правління ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» Ігор Бураковський. – Це – документ, який закладає нові правила гри. Це – ключ для створення сприятливих умов не тільки для функціонування бізнесу, а й його самовідтворення. Адже малий і середній бізнес може стати рушієм економічного розвитку регіону».

Відтак виконавчий директор ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій», координатор Програми USAID Оксана Кузяків представила оцінку ділового клімату Тернопільської області за результатами дослідження.

Ігор Бураковський представив проект стратегії, план її реалізації. Присутні обговорили проект, внесли свої зауваження та висловили пропозиції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: «Ми - одна ...
Наступна новина: Буковина: коли хочеться ...

КОМЕНТАРІ