У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання у центральній районній лікарні

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання у центральній районній лікарні

14.05.16 13:47 0 617
12 травня Володимирецьким районним сектором Головного управління ДСНС України у Рівненській області сумісно з особовим складом 11-ої державної пожежно-рятувальної частини (смт.Володимирець) було проведено тактико-спеціальні навчання на тему: «Гасіння умовної пожежі в приміщенні хірургічного відділення КЗ “Володимирецька ЦРЛ».

Профілактика пожежної та техногенної безпеки в закладах охорони здоров’я є однією із важливих складових. Адже, кожного дня на таких об’єктах перебувають десятки людей. Захистити їх від виникнення надзвичайних подій та ситуацій можуть лише керівники таких закладів, завдяки яким повинні дотримуватися всі необхідні правила безпеки у закладі. Складність ліквідації надзвичайних ситуацій, в тому числі і гасіння пожеж на таких об’єктах може полягати у неправильній евакуації людей, що може створити паніку, а також велика кількість горючих матеріалів, електричних приладів й наявність небезпечних препаратів, які у своєму складі мають сполуки, що при випаровуванні можуть утворювати небезпечні газоповітряні концентрації, які спричиняють важкі отруєння органів дихання.

У зв’язку з цим рятувальниками систематично організовують даного роду навчання, щоб відпрацювати злагодженість дій між медперсоналом та особовим складом пожежно-рятувального підрозділу щодо евакуації людей, матеріальних цінностей, а також ліквідації надзвичайних ситуацій та гасіння пожеж.

За тактичним задумом навчань, умовна пожежа виникла в одному із відділень лікарні. Рятувальники прибули на місце виклику у складі чергового караулу на пожежній автоцистерні. Після прибуття на місце виклику, було встановлено, що пожежа виникла в одному з приміщень хірургічного відділення Комунального закладу «Володимирецька ЦРЛ», яке розташоване на 2 поверсі. Енергопостачання будівлі припинено, проведено евакуацію 12 працівників медперсоналу та 20 пацієнтів, добровільна пожежна дружина з допомогою первинних засобів пожежогасіння приступила до ліквідації умовної пожежі. В будівлі можливе перебування однієї особи в задимленому середовищі. Площа умовної пожежі близько 38 м.кв. Рятувальники швидко встановили пожежну автоцистерну на гідрант для забезпечення безперебійної подачі води для гасіння пожежі, та в складі ланки газодимозахисної служби подали на гасіння пожежі водяний ствол. Із небезпечної зони на свіже повітря швидко було доставлено та передано медикам бригади екстреної медичної допомоги потерпілого. Особовий склад чергового караулу вогнеборців діяв чітко та злагоджено, завдяки чому потерпілий був врятований, а умовна пожежа була швидко ліквідована.

Під час навчань, рятувальники провели вивчення оперативно-тактичної характеристики будівлі хірургічного відділення КЗ «Володимирецька ЦРЛ», особливості зовнішнього протипожежного водопостачання і забезпечення пожежної безпеки на об’єкті. Також були відпрацьовані дії бійців ДСНС в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, дотриманні особовим складом правил безпеки праці.

Після завершення навчань рятувальники провели для медперсоналу практичне заняття щодо дій в разі виникнення пожежі, а також продемонстрували як правильно користуватися вогнегасником. Адже кожен громадянин повинен знати як в разі потреби застосовувати вогнегасник та вміти на практиці правильно ним користуватися.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В 2016 році «Чернігівгаз» ...

КОМЕНТАРІ