У Рівненській області рятувальники провели для школярів День цивільного захисту

У Рівненській області рятувальники провели для школярів День цивільного захисту

14.05.16 10:41 0 600
12 травня в м. Дубно співробітники Дубенського міськрайонного сектору та 5-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області організували для учнів та учителів Дубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7, Дубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6, Дубенського НВК «Загальньоосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» День цивільного захисту.

Рятувальники розповіли школярам про пожежі та надзвичайні ситуації на території району, а також випадки травмування дітей внаслідок цих подій. Учням доступно роз’яснили, як слід поводитися при виникненні в будинку пожежі, та як діяти, щоб врятувати своє життя й допомогти близьким.

В ході заходу співробітники Держслужби з НС розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, а також правила поведінки на водоймах. Продемонстрували навчальні короткометражні відеофільми з питань цивільного захисту, зокрема щодо порядку евакуації з освітніх закладів, вручили відповідну роз’яснювальну літературу та пам’ятки з основними правилами безпеки життєдіяльності.

Після цього рятувальники ознайомили присутніх з пожежним автомобілем та продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, за допомогою якого здійснюється гасіння пожеж та порятунок людей в районі. Хлопчики та дівчата з великою зацікавленістю розглядали різноманітні технічні засоби та задавали багато питань з приводу роботи рятувальників. Крім того, усі присутні мали змогу приміряти окремі елементи бойового спорядження рятувальників, посидіти у спеціальних пожежних автомобілях, уявивши себе при цьому на мить справжніми вогнеборцями - людьми, які цілодобово стоять на варті пожежної безпеки громадя Найбільше вражень у дітлахів викликало можливість гасіння умовної пожежі. Кожен сміливець мав можливість спробувати себе у ролі приборкувача «вогняної стихії».

Слід зазначити, що подібні заходи рятувальники проводять у всіх навчальних закладах області, метою таких заходів є профілактика дитячого травматизму, популяризація знань правил безпеки у повсякденному житті, здорового та активного способу життя серед учнівської молоді та студентства.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі владислав ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ