У Рівненській області перед початком літніх канікул рятувальники нагадали малечі правила домедичної допомоги під час різного виду травмувань

У Рівненській області перед початком літніх канікул рятувальники нагадали малечі правила домедичної допомоги під час різного виду травмувань

14.05.16 16:37 0 534
Незабаром канікули. Чимало дітлахів буде відпочивати в оздоровчих таборах, поблизу водних об’єктів та лісових масивах. І на кожному кроці на них чекатиме небезпека, пов’язана з укусами різноманітних комах, синцями, порізами і можливо навіть отруєннями.

Тому, щоб канікули пройшли цікаво і без неприємностей 12 травня рятувальники ДСНС для дітей та їхніх батьків організували в одному з найбільших парків сімейного відпочинку "Sky UP" майстер-клас з надання домедичної допомоги під час різного виду травмувань.

Дітям та батькам розповіли про найпоширеніші види ушкоджень та основні принципи, якими важливо керуватися при наданні допомоги потерпілому. Медичний працівник Головного управління ДСНС в області детально розповів присутнім, як перевірити серцебиття, зробити штучне дихання, непрямий масаж серця, перев’язати травмовану кінцівку, супроводжуючи свою лекцію практичною демонстрацією на манекені.

Також присутні дізналися, чим небезпечна втрата крові: лікар розказав про артеріальну кровотечу та разом з асистентом із залу продемонстрував, як її зупинити. Персонал парку відпочинку мав можливість не тільки спостерігати за діями медичного працівника, а й самому на практиці спробувати правильно їх застосувати на манекені.

«Такі заняття мають важливе значення, адже ніхто не знає, в якій небезпечній ситуації під час літнього відпочинку можуть опинитися діти. Тому наші співробітники намагаються докласти максимум зусиль, щоб дітлахи отримали необхідні навички, які допоможуть їм у випадку біди врятувати не лише своє життя, а й надати в разі потреби до приїзду фахової швидкої допомоги першу долікарську допомогу можливим потерпілим», - зазначив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Сергій Крук.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ