Які бувають штори на вікна?

Які бувають штори на вікна?

14.05.16 01:05 0 1322

Штори поза інтер'єру цілком можуть існувати, але ось інтер'єр без штор втрачає гармонію і затишок. Даний декоративний елемент створює і доповнює домашню ідилію.

Штори в інтер'єрі можна порівняти з завершальним мазком на картині. Вони несуть свій сенс і індивідуальну виразність. Вибір штор необхідно виконувати з урахуванням стильового оформлення всього приміщення. Вони повинні привертати увагу оточуючих і підкреслювати стиль, але в той же час не повинні виглядати зухвало кричущими. До речі, придбати яскраві штори для вашої оселі ви можете в інтернет-магазині: http://red-cat.com.ua/.

Вибір портьєр повинен проводитися з урахуванням як їх естетичної здатності, так і з урахуванням можливості вирішувати певні просторові завдання. Штори здатні візуально зменшити або збільшити приміщення, зробити його більш світлим або темним.

Фіранки на кухні повинні бути лаконічними і не дуже довгими, а також не мати глибоких складок. У спальні і вітальні можна поекспериментувати з різними моделями і тканинами, роблячи вибір у бік сучасних технологій. У класичному стилі будуть чудово поєднуватися складки, ламбрекени, драпірування, вносячи в оздоблення приміщення гармонію і розкіш.

Види штор

На сучасному ринку є великий вибір штор для створення оформлення вікон. Прикладом можуть бути рулонні штори - один з найбільш функціональних і практичних варіантів для декорування. Вони можуть опускатися на будь-який рівень, розсіюють ніжно світло, створюючи загадкову напівтемряву в спальні або теплу обстановку в дитячій. Якщо ж вікна розташовані на сонячній стороні, то варто скористатися тканиною з поверхнею, що відбиває.

Римські (романські) штори - це рівне тканинне полотно з карнизом. Управляються вони підйомною системою з регулюючим шнурком. Подібні штори відрізняються зручністю і простотою, легко змінюють своє положення. Плюси даних завіс - це гармонія в будь-якому стилі, а також здатність візуально сховати різницю пропорцій приміщення.

Прекрасним рішенням оформлення високих і широких вікон є французькі штори. Вони традиційно використовуються при декоруванні спалень та залів, надаючи атмосфері якусь помпезність. Збірки, рюшки, драпірування можливі тільки на еластичній тканині. З цією метою для їх виготовлення використовується витканий Камчатним візерунком шовк з гладкою текстурою, вуаль з вишуканою тасьмою, органза і батист.

Тканини

Тканини, що їх сьогодні використовують дизайнери для виготовлення віконних штор мають рослинне і тваринне походження, змішані та синтетичні.

Прагнучи дізнатися більше про різні види штор, які ви збираєтеся використовувати, бажано враховувати не тільки стиль інтер'єру, але і розмір вікна. Необхідно також визначити, яка кількість природного світла має проникати в приміщення: від цього фактора залежить щільність матеріалу штор. Проходячи через тонкі завіси, що представляють перший, звернений до вікна шар, природне світло пом'якшує свою яскравість. Для цього варіанту найчастіше використовують такі матеріали, як органда, тюль або тканини на полімерній основі. Подібний різновид фіранок дозволить милуватися краєвидом протягом всього дня. Крім того, існує правило: чим світліша тканина, тим більше світла проникне в кімнату.

Так як цей вид текстильних аксесуарів використовується для декоративних цілей, не варто нехтувати барвистою обробкою: в легких шторах це можуть бути волани по краях, в більш важких шторах - кисті або бахрома, які доречні в більшості стилів. У той же час штори призначені для того, щоб забезпечити конфіденційність. Якщо ви проживаєте в місті, близькість чужих вікон, навіть відносна, може викликати психологічний дискомфорт. Спокійний відпочинок гарантують щільні, непрозорі варіанти, що розсуваються вранці, щоб впустити промені сонця.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Тернопіллі 136 ...
Наступна новина: Степан Барна представив ...

КОМЕНТАРІ