Луцьк долучився до Міжнародної культурно-мистецької акції «Ніч музеїв-2016»

Луцьк долучився до Міжнародної культурно-мистецької акції «Ніч музеїв-2016»

16.05.16 12:44 0 624
Уже вкотре наше місто долучається до Міжнародної культурно-мистецької акції «Ніч музеїв». Цей захід відбувався у Художньому музеї міста Луцька.

Головний акцент цьогорічного заходу – творчість Лесі Українки.

На захід завітали Луцький міський голова Микола Романюк та його заступник Андрій Киця, начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів.

Керівник Художнього музею Зоя Навроцька розповіла про передумови проведення заходу. За її словами, цьогоріч «Ніч музеїв» присвячена постаті видатної поетеси Лесі Українки. «Ми зібрались уже увосьме. Це справжнє свято. Кожного року у нас нова тематика. Ми щороку хочемо згуртувати людей, відкрити їм незнаний ракурс з історії мистецтва, історії вітчизняної культури», - наголосила вона.

Звертаючись до присутніх, міський голова Микола Романюк подякував усім причетним до організації та проведення акції «Ніч музеїв». Він наголосив, що цей захід уже став традиційним. «Я кілька років поспіль відвідую акцію «Ніч музеїв». Кожний захід відбувався з новою концепцією, з новими підходами. Весь час ми пізнаємо щось інше. Дякую організаторам дійства за можливість провести духовно-творчий вечір, відсторонитися від подій, що відбуваються за межами музею, межами Луцького замку. Залишити їх на певний час і насолодитися мистецтвом. Хочу побажати, аби цей проект продовжувався», - зазначив Микола Романюк.

Продовжили захід фортепіанний концерт із творів Людвіга ван Бетховена та Фридерика Шопена. Як наголосила керівник Художнього музею Зоя Навроцька, твори цих композиторів обожнювала Леся Українка. Ця музика звучала у виконанні заслуженого працівника культури України Ірини Циганкової.

Власний твір на вірш Лесі Українки «Прощання з фортепіано» виконала Дарина Зубчук – учениця Ірини Циганкової.

Також гості заходу мали можливість поспілкуватися із заслуженою артисткою України Лідією Данильчук та режисером ТМ «Театр у кошику», заслуженим діячем мистецтв України Іриною Волицькою і насолодитися вибраними віршами Лесі Українки, сценами із вистав «Одержима», «Розмова» тощо.

Присутні оглянули й ілюстрації до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как можно без проблем ...
Наступна новина: У зоні АТО Сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ