Валерій Коровій зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні (+фото)

Валерій Коровій зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні (+фото)

16.05.16 11:06 0 596
13 травня, Вінниччину з офіційним візитом відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті з дружиною Анамікою Бхарті. Для обговорення перспективних напрямів співробітництва дипломат зустрівся з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм, головою обласної Ради Анатолієм Олійником та Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим.

Вітаючи поважних гостей на Вінниччині, голова облдержадміністрації Валерій Коровій відзначив, що українська держава стрімко змінюється, і не лише в питаннях безпеки чи обороноздатності: ситуація, яку переживає Україна, формує також внутрішні сили українського суспільства.

«В державі відбуваються великі зміни в частині децентралізації влади. Проведена найбільш успішна реформа – бюджетної децентралізації, внаслідок якої бюджети базового рівня за останні два роки виросли у 2-3 рази, - повідомив Валерій Коровій. - Попри всі наявні негаразди, ми констатуємо, що крок за кроком українська економіка піднімається. Перші результати макроекономічної стабілізації, подолання фінансової кризи поступово дають ефект. Ми бачимо це по активності у сфері бізнесу: як промислового, так і аграрного. Наприклад, переробна промисловість, без енергетики та видобувної галузі, у Вінницькій області має в цьому році +11 % до минулого року».

Голова облдержадміністрації відзначив першість Вінниччини у загальнодержавному рейтингу за показниками розвитку сільського господарства. А водночас підкреслив, що з вересня 2015 року в обсягах експорту з Вінницької області Індія посідає першу позицію, витіснивши з лідерів Російську Федерацію.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті, у свою чергу, зауважив, що цьогоріч виповнюється 25 років з початку дипломатичних відносин між Індією та Україною, і за цей період між державами було підписано низку ефективних угод в усіх сфер взаємодії. Нині ж, на переконання дипломата, саме час поглибити це співробітництво, адже Індія для України є одним з найбільшим іноземних партнерів. У підтвердження своїх слів пан Посол навів окремі показники.

«У 2012-2014 роках Індія входила в трійку найбільших країн-партнерів України, товарообіг між державами складав 3,3 млрд. доларів. У 2014-2015 роках через важку ситуацію в Україні цифра товарообігу впала до 1,8 млрд. доларів. З цієї суми 1,4 млрд. доларів складав експорт України до Індії. Водночас, загальна цифра торгівлі України з іншими країнами складає також 1 млрд. доларів», - зауважив Манодж Кумар Бхарті. Відтак підкреслив, що Індія має величезний потенціал для інвестування в українську економіку, навіть у ці важкі для держави часи.

Торкаючись перспектив співпраці у сфері аграрного бізнесу, пан Посол наголосив, що Індія потребує імпорту бобових культур. «Півтора мільйони людей в Індії споживають різні види бобових двічі на день. Усіх, з ким я спілкуюсь на цю тему в Україні, закликаю виробляти та експортувати до Індії те, що вона споживає. І я готовий запросити делегацію підприємців з Вінниччини до Індії, щоб показати, які є канали імпортування, які саме види бобових їй потрібні», - зазначив дипломат. Одночасно з тим, він запропонував розглянути можливість імпортування до Індії і молочних продуктів, зокрема сирів та сметани.

Учасники зустрічі обговорили також перспективи співпраці в освітній галузі, насамперед у питанні підвищення кількості студентів з Індії, що здобувають освіту у Вінницькому національному медичному університеті. Також Надзвичайний та Повноважний Посол інформував про можливість отримання українськими науковцями стипендії, яку надає Уряд Індії у 66 різних галузях.

Наостанок учасники зустрічі домовились про проведення у Вінниці Дня культури Індії. І, як запевнив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, вже найближчими днями представники міськради вийдуть на контакт із Посольством для узгодження організаційних питань.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ