У Луцьку відзначили День Європи

У Луцьку відзначили День Європи

16.05.16 10:46 0 728
Щороку у Луцьку відбуваються заходи з нагоди Дня Європи. Не став винятком й нинішній рік. Для мешканців та гостей міста було підготовлено цікаву святкову програму. Парк культури і відпочинку імені Лесі Українки перетворився у осередок європейської культури, де можна було побачити різнобарв'я прапорів країн-членів ЄС, долучитися до їхніх традицій тощо. Це все давало змогу ще раз наочно переконатися, що українське та європейське суспільство тісно пов'язані між собою не тільки географічно, а й у історичному та духовному сенсі.

У рамках відзначення Дня Європи відбувся уже традиційний фестиваль шкільної творчості “Євробачення - 2016”, де кожна школа міста піснями і танцями представляє одну з країн-членів Європейського Союзу. Усі охочі мали нагоду насолодитися виступами юних лучан та більше дізнатися про культуру європейських країн.

Після завершення фестивалю шкільної творчості “Євробачення-2016” до присутніх з вітальним словом звернулися міський голова Микола Романюк та консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

Микола Романюк привітав усіх з шнім святом та висловив впевненість, що присутні отримали масу задоволення від виступів представників шкіл, які демонстрували культуру різних країн. “У Луцьку відбуваються Дні Європи. Багато цікавих заходів. На жаль, погодні умови дещо несприятливі, але, не заважаючи на це, у вас гарний настрій, гарно проводите час. Луцьк — це європейське місто, і не може бути жодного сумніву у тому, що шлях України - у Європу”, - наголосив він.

У свою чергу, Кшиштоф Савіцкі зазначив, що у рамках Днів Європи Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку провело велоекскурсію містом. За його словами, одним із завдань заходу було пропагування взаємоввічливості, взаємоповаги на дорозі. Він наголосив, що толерантність, взаємоповага один до одного є одним із пріоритетів у європейському співтоваристві.

Також Кшиштоф Савіцкі подякував міському голові Миколі Романюку за допомогу і підтримку у реалізації різноманітних заходів.

Потому Микола Романюк нагородив учасників та переможців “Європейської олімпіади”, яка стартувала цього дня вранці. Ними стали: І місце – Станіслав Дащенко (Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 25), ІІ місце – Ерік Жєндальски (м. Торунь Республіка Польща), ІІІ місце – Філіп Гембітський (м. Хелм Республіки Польща). Юні знавці Європи отримали дипломи та подарунки від організаторів і спонсорів свята.

Кульмінацією свята стало виконання Гімну Європейського Союзу у виконанні духового оркестру Палацу культури міста Луцька.

Варто зазначити, що проведення Дня Європи у Луцьку підтримали насамперед Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, Представництво ЄС в Україні, Студія свята “Карамболь”, Філія НТКУ “Волинська регіональна дирекція”, Молодіжна рада Луцька, Луцький національний технічний університет, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинський інститут економіки та менеджменту.

Генеральним партнером і спонсором дійства є ТМ “Рудь”.

Спонсорами проведення Дня Європи виступили торгова марка “Мінеральна вода “Червона Калина”, Торгівельно-розважальний центр “Порт-сіті”, Гіпермаркет “Там-Там”, ресторан “Patio di fiori”, Центр раннього розвитку “Англійська Хелен Дорон”, фабрика “Луцьккондитер”.

Крім того, напередодні відзначення Дня Європи на центральній алеї парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки сформовано євроклумбу. На ній висаджені квіти, які зображують Державні Прапори України і Європейського Союзу.

Також цього року для гостей заходів запропоновано європейську тантамареску для фотографування.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ