Чо собою представляє Led прожектор

Чо собою представляє Led прожектор

16.05.16 18:46 0 795

https://ovk.ua/shop/category/elektro-oborudovanie/svetodiodnoe-osveshchenie-led/svetodiodnye-prozhektora-ledШироке застосування LED-технологій призвело до виникнення таких освітлювальних приладів, як світлодіодні прожектори. Їх головна відмінність від звичайних ліхтарів полягає в тому, що при мінімальному споживанні електроенергії у них значно вище показник освітленості.

  • У прожекторів, оснащених лампами розжарювання або галогенними лампами, є ряд недоліків:
  • висока температура при роботі;
  • низька ступінь стійкості до зміни погодних умов;
  • невисокий ККД.

LED прожектор позбавлений всіх описаних вище недоліків, його застосування дозволить не тільки висвітлити більшу за площею ділянку, але і зробити це з меншими витратами.

Різновиди світлодіодних прожекторів

Залежно від сфери застосування світлодіодні прожектори ділять на:

  • вуличні - призначені для використання поза будівель і споруд;
  • грунтові - можуть встановлюватися в грунт, найчастіше мають округлу форму;
  • матричні - прожектори прямокутної форми, в яких використовується кілька світлодіодів, об'єднаних в єдину матрицю, характеризуються підвищеною світловіддачею і широкими можливостями управління;
  • лінійні - кілька світлодіодів виставлені в один ряд, найчастіше використовуються на поверхнях з невеликою площею.

Окремим випадком можна вважати ландшафтні та підводні світлодіодні прожектори, які використовуються для того, щоб підкреслити дизайн ландшафту або елементи конструкцій, в тому числі і підводних.

Технічні особливості світлодіодних прожекторів

Перш ніж купити світлодіодний прожектор, необхідно визначитися з деякими його характеристиками. Почнемо з розрахункової потужності прожектора, для її визначення можна орієнтуватися на потужність ламп розжарювання: якщо ви використовуєте лампи потужністю в 100 Вт, то потужність прожектора може бути в 2 рази меншою.

На наступному етапі потрібно визначитеся з кольором світіння, LED прожектор може випромінювати не тільки тепле або холодне біле світ, але і світитися червоним, зеленим та синім світлом.

Корисна функція - наявність датчика руху, вона дозволить контролювати рух в районі установки прожектора, а також дозволить економити електроенергію.

Корпус світлодіодного прожектора найчастіше виготовляють з ударостійкого пластику або алюмінію. Корпуси практично всіх виробів даного типу мають високу ступінь захищеності - IP65, тобто можуть знаходиться під дощем і максимально захищені від проникнення пилу всередину конструкції.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чому доставка їжі так ...
Наступна новина: Для юних чернівчан створять ...

КОМЕНТАРІ