Туристичний сезон - 2016 у Луцьку відкрито

Туристичний сезон - 2016 у Луцьку відкрито

17.05.16 14:05 0 556
З ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради відбулося офіційне відкриття туристичного сезону – 2016. Цьогоріч така подія у нашому місті відбувається уже вп'яте. Щоразу організатори придумують нові цікавинки та дійства, аби зацікавити потенційних туристів, привідкрити завісу таємничості з історії Луцька, або ж Древнього Лучеська. Не став винятком і цей рік, адже проведено низку культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на організацію дозвілля лучан, гостей міста та популяризацію історичного, туристичного і культурно-мистецького потенціалу нашого міста.

Участь у заходах з нагоди відкриття туристичного сезону взяли Луцький міський голова Микола Романюк, його заступник Сергій Григоренко, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда.

Так, цьогоріч на гостей свята чекала захоплююча прогулянка Старим містом. Розпочався захід на Братському мості, де на лучан та гостей міста очікувала чарівна дівчина-міщанка Оксиня. Усі присутні мали можливість перенестися у часи магдебурзького Луцька першої половини ХVІІ століття. Оксина розповіла, як розвивалося місто у ті часи. Учасники мали можливість побачити тогочасних славетних луцьких міщан, а ще — ненароком — підслухати їхню бесіду про міські справи.

Також під час прогулянки присутні мали нагоду дізнатися, як зароджувались ідеї постання Церкви Воздвиження Чесного Хреста та Братства Милосердя.

Побували на Ринковій площі, яка у ті часи була центром життя міста, адже тут знаходилися важливі адміністративні та культурні будівлі, відбувалися міські заходи.

Завітали присутні й на територію колишнього Монастиря домініканів.

Дізналися учасники прогулянки й коли у місті заклали наріжний камінь Собору святих апостолів Петра і Павла.

Також у рамках відкриття туристичного сезону на Замковій площі відбулося відкриття інформаційної таблиці “З'їзд європейських монархів”. Нині усі відвідувачі Луцького замку зможуть зробити фото на його тлі в короні князя Вітовта і з символом та стражем нашого міста — Луцьким кликуном.

А сам кликун зі стін замку, як у давні часи, оголосив про відкриття туристичного сезону та заграв мелодію “Волинь моя”.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що офіційно відкрито туристичний сезон. За його словами, ці заходи — спроба привернути увагу туристів до нашого міста. Він наголосив, що у Луцьку є багато цікавого, на що варто приїхати і подивитися. На його думку, напевно й багато мешканців міста не знають про історію різних будівель та події, що вирували у Луцьку.

Також Микола Романюк зазначив, що біля гордості міста — Луцького замку відкрито інформаційну таблицю, яка дасть змогу туристам більше дізнатися про історії краю й зробити фото в короні князя Вітовта на фоні замку на пам'ять.

На завершення міський голова подякував усім організаторам та учасникам дійства, гостям, які прийшли дізнатись трішки більше про таємниці древнього Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку працівники ...
Наступна новина: Аграрії Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ