Реєстрацію об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у Чернівцях здійснює реєстраційна служба

Реєстрацію об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у Чернівцях здійснює реєстраційна служба

17.05.16 13:04 0 749
Згідно затвердженого Положення про порядок створення об?єднань співвласників багатоквартирного будинку у Чернівцях інформаційно-консультативна та організаційно-методична допомога співвласникам та ініціативним групам у створенні ОСББ (реорганізації ЖБК, ЖБТ, ТКЗ) надається працівниками відділу реформування та енергозбереження ДЖКГ по створенню ОСББ.

На установчих зборах по створенню ОСББ повинні буди присутні представники ДЖКГ, які письмово повідомляються про дату проведення таких зборів не пізніше, як за 14 днів до дня їх проведення. Після проведення установчих зборів уповноважені особи для здійснення реєстрації надають до ДЖКГ для затвердження низку правовстановлюючих документів.

Це протокол установчих зборів; статут ОСББ; список власників квартир та нежитлових приміщень із зазначенням відсоткової частки їхніх приміщень відносно загальної площі таких приміщень, які розташовані в багатоквартирному будинку; реєстраційний лист присутніх на установчих зборах власників квартир та нежитлових приміщень або їх уповноважених представників (листок опитування – за наявності).

Далі відповідальний за даний напрямок роботи, перевіряє правильність оформлення документів відповідно до діючої нормативно-правової бази; встановлює наявність необхідної кількості співвласників при прийнятті рішень із питань порядку денного установчих зборів; прошнуровує та завіряє печаткою правовстановлюючі документи для подальшої реєстрації.

Реєстраційна служба проводить реєстрацію об'єднань співвласників (в тому числі й ОСББ, утворених шляхом реорганізації житлово-будівельних кооперативів, житлово-будівельних товариств та товариств колективних забудовників) тільки за наявності відміток ДЖКГ про проведену перевірку правовстановлюючих документів. У випадку відсутності відмітки ДЖКГ про перевірку правовстановлюючих документів, реєстраційна служба новообраного голову правління ОСББ або відповідальну особу за реєстрацію об'єднання співвласників направляє до ДЖКГ на перевірку.

Новообраний голова правління ОСББ або відповідальна особа за реєстрацію об'єднання співвласників в 5-денний термін після реєстрації надає до ДЖКГ копію витягу з державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і копії правовстановлюючих документів ОСББ, завірені реєстраційною службою.

Відділ реформування та енергозбереження ДЖКГ на підставі постанови забезпечує зберігання копій правовстановлюючих документів ОСББ протягом всього періоду їх функціонування та всього житлового циклу багатоквартирного будинку, в якому воно створено.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Впродовж минулого тижня ...

КОМЕНТАРІ