Міжнародний консультант з поводження з тваринами у Луцьку проводить семінар

Міжнародний консультант з поводження з тваринами у Луцьку проводить семінар

17.05.16 14:37 0 561
До Луцька з Англії прибув міжнародний консультант з поводження з тваринами Браян Фолкнер, який представляє організацію Нейчевоч. Він на базі КП “Ласка” міської ради проводить семінар щодо гуманного поводження з безпритульними тваринами для учасників із Луцька, Кривого Рога, Хмельницького, Мелітополя.

У відкритті семінару взяв участь заступник міського голови Юрій Моклиця. Він подякував Браяну Фолкнеру за бажання поділиться європейським і світовим досвідом з вирішення проблем безпритульних тварин. Також висловив слова вдячності КП “Ласка” за пошуки шляхів самовдосконалення та навчання. Усім учасникам семінару побажав плідної роботи та висловив сподівання, що співпраця з європейськими спеціалістами буде й надалі продовжуватися на ниві поводження з тваринами.

Директор КП “Ласка” Богдана Новарчук повідомила, що організація Нейчевоч постійно допомагає комунальному підприємству вдосконалювати роботу, особливо вагома його інформаційна підтримка. розпочався семінар, який триватиме тиждень. Протягом цього часу міжнародний консультант навчатиме українців правильно відловлювати тварин.

Браян Фолкнер розповів, що він понад тридцять років працює з тваринами. За цей час брав участь у багатьох проектах у різних країнах світу, тож має напрацювання і досвід, якими готовий поділитися.

Він відповів на численні запитання учасників семінару щодо того, як в Англії вирішують питання безпритульних тварин. За його словами, цю проблему вдалося повністю подолати лише у Швеції і Фінляндії. На британських вулицях, хоча дуже рідко, все ж можна зустріти бездомного собаку. Наприклад в Англії за рік відловлюють до ста тисяч бездомних собак, яких поселяють у притулки для подальшої передачі новим власникам. Усім малим собакам вдається знайти господарів. В Англії більшість притулків для тварин приватні, лише незначна їх кількість належить муніципалітетам.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аграрії Житомирщини ...
Наступна новина: На Вінничині жителі смт. ...

КОМЕНТАРІ