Чернівці: Вчасно перераховані кошти до бюджету Пенсійного фонду – запорука своєчасної виплати пенсій громадян

Чернівці: Вчасно перераховані кошти до бюджету Пенсійного фонду – запорука своєчасної виплати пенсій громадян

17.05.16 09:10 0 557
Органами Пенсійного фонду в області вживаються заходи щодо мобілізації надходжень до бюджету Фонду з метою забезпечення своєчасної та у повному обсязі виплати пенсій і грошових допомог та сприяння у захисті конституційних прав і гарантій громадян на пенсійне забезпечення.

На жаль, окремі платники безвідповідально ставляться до обов'язку щодо сплати обов'язкових платежів до Пенсійного фонду, а це призводить до порушення законних прав застрахованих осіб на пенсійне забезпечення. З метою захисту прав застрахованих осіб та забезпечення надходжень до бюджету Фонду для своєчасної і у повному обсязі виплати пенсій та допомог, органами Пенсійного фонду в області вживаються всі передбачені чинним законодавством заходи.

Щоденно ведеться постійна та наполеглива робота по зменшенню та ліквідації боргів по платежах до бюджету Фонду. Зокрема, за участю органів Пенсійного фонду та боржників з початку року проведено 17 розширених нарад районних державних адміністрацій, 5 нарад з арбітражними керуючими підприємств-банкрутів, взято участь у 32 засіданнях районних комісій з питань погашення заборгованості, де заслуховувалися керівники підприємств-боржників. Для відповідного реагування до органів прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Державної фіскальної служби та соціальних партнерів надіслано 637 інформаційних матеріалів по боржниках.

В результаті вжитих заходів 28 боржників погасили борг зі сплати страхових внесків повністю та 26 – частково.

Крім того, органами Пенсійного фонду в області ведеться позовна робота по стягненню заборгованості в судовому порядку. З початку року до судів різних інстанцій подано 41 позовну заяву на суму 0,9 млн.грн., задоволено – 9 на суму 0,3 млн.грн.

Вимушеним, проте дієвим методом роботи з боржниками Пенсійного фонду, є стягнення боргу в примусовому порядку через органи Державної виконавчої служби. Станом на 01.04.2016 на виконанні в органах Державної виконавчої служби знаходиться виконавчих документів на стягнення з боржників заборгованих платежів на загальну суму 12,7 млн.грн., надійшло упродовж січня-березня 2016 року – 0,5 млн.грн.

Пенсійний фонд переконливо просить всіх боржників, що мають не виконані зобов'язання перед бюджетом Пенсійного фонду, погасити заборгованість та не допускати її виникнення в подальшому.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Понад сто ...
Наступна новина: Тернопіль: в зоні АТО ...

КОМЕНТАРІ