Чернігівщина згадує жертв політичних репресій

Чернігівщина згадує жертв політичних репресій

17.05.16 15:09 0 592
«Великий терор» 1937—1938 років став справжнім символом масових нелюдських репресій проти населення. Сотні тисяч дорослих були вбиті та ув'язнені, тисячі дітей позбавлені родинного тепла і батьківської любові. Криваві «жорна» терору не шкодували нікого, масштабні розстріли охопили усі без винятку регіони та всі верстви населення. За політичними звинуваченнями у цей період було заарештовано близько двох мільйонів осіб, майже третину з яких було страчено. Переважна більшість звинувачень була сфальсифікована, а вироки вирізнялися особливою жорстокістю.

В Україні наприкінці 30-х років ХХ ст. було заарештовано понад 290 тисяч осіб. Не оминуло це страшне лихо і Чернігівщину, де лише протягом 1937 року було репресовано майже 9 тисяч осіб.

Данину пам'яті жертвам жорстокого тоталітарного режиму на Чернігівщині віддали під час мітингу-реквієму. Квіти до меморіального знаку, що на території Халявинської сільської ради Чернігівського району, поклали перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко, керівники установ, організацій району й області, представники політичних партій та громадськості.

Учасники жалобного заходу вшанували світлу пам'ять про жертв політичних репресій хвилиною мовчання та встановили свічки на місці братської могили, де поховані тисячі наших земляків, безжально закатованих радянським тоталітарним режимом.

Заупокійну літію за невинно розстріляними та закатованими громадянами відправив настоятель Катерининської церкви отець Роман.

За інформацією відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю

виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ