На Тернопільщині відбулася XII обласна теренова гра для дітей та молоді «Легенда УПА»

На Тернопільщині відбулася XII обласна теренова гра для дітей та молоді «Легенда УПА»

17.05.16 08:39 0 574
На базі дитячого оздоровчого закладу «Миротворець» у Теребовлі 14-15 травня відбулася дванадцята обласна теренова гра для дітей та молоді «Легенда УПА», яку цьогоріч присвятили 100-літтю бою за гору Лисоня. Організаторами заходу вчергове стали Молодіжний Націоналістичний Конгрес спільно із управлінням сім'ї та молоді, управлінням освіти і науки ТОДА та Козацько-десантним екологічним осередком ім. Дмитра Байди Вишневецького.

14 травня, відбулося урочисте відкриття гри. Учасників змагань поблагословили священнослужителі УПЦ КП о.Павло (м.Тернопіль) та УГКЦ о.Ігор (м.Теребовля), окропивши усіх свяченою водою. У відкритті гри взяли участь голова райдержадміністрації Юрій Ништа, начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Ольга Хома, завідувач сектору у справах сім'ї та молоді райдержадміністрації Галина Майор, ініціатори та засновники гри Віталій Шафранський і Олег Вітвіцький, представники обласного козацтва.

«Ми радіємо і горді з того, що наша земля народжує героїв. Наша справа – не посоромити їх слави і виконати те, що вони не встигли зробити. На це здатні люди сильні духом та з твердим характером. Плекаймо ці риси, гартуймо нашу волю кожним вчинком, кожною справою, якою би маленькою вона не здавалась, — закликав Юрій Ништа відкриваючи гру. — Саме теренова гра «Легенда УПА» є своєрідним стартом для моральної, фізичної та розумової підготовки молоді до виконання нею військового обов'язку перед Українською державою в Збройних Силах та інших силових структурах України».

У післяобідню пору табір відвідали голова Тернопільської обласної райдержадміністрації Степан Барна та його заступник Юрій Юрик. Вони оглянули наметове містечко, поспілкувалися із учасниками та побажали їм перемоги.

10 команд з різних районів Тернопільської області змагалися протягом двох таборових днів. Впродовдж першого дня учасники випробовували сили на туристичній смузі перешкод та турнірі з пейнтболу, а знання з історії школярі показали на брейн-ринзі. На вечірній ватрі діти знайомились та представляли свої команди.

У другий день заходу відбулася традиційна теренова гра, мета якої знайти загублений легендарний прапор УПА. Як відомо, теренова гра «Легенда УПА» приурочена легенді, згідно з якою у травні 1945 року сотня УПА отримала наказ переправити у Карпати прапор штабу. В теребовлянських лісах воїни потрапили у засідку і загинули у нерівному бою. Однак штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів, натомість з'являється кожної весни на місці бою як символ нескореності українського народу.

За підсумками гри, перемогу здобула команда Шумського району. Друге місце зайняла команда Борщівського району, третє – Чортківського.

Переможцям вручили дипломи, грамоти та цінні подарунки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: на початок 2016 ...
Наступна новина: Чернівці: Понад сто ...

КОМЕНТАРІ