На Вінничині жителі смт. Крижополя готуються відзначити 150-річчя від дня народження свого земляка Данила Заболотного (+фото)

На Вінничині жителі смт. Крижополя готуються відзначити 150-річчя від дня народження свого земляка Данила Заболотного (+фото)

17.05.16 14:53 0 566
У грудні нинішнього року минає 150 років від дня народження Данила Кириловича Заболотного - видатного українського мікробіолога, епідеміолога, президента ВУАН(тепер Національна академія наук України)у 1928-1929 роках, засновника Інституту мікробіології та епідеміології в Києві.

Основні заходи - наукову конференцію, урочистості на території Меморіального музею в с.Заболотне - передбачається провести у вересні цього року. Зараз же йде активна підготовка до прийому гостей, які будуть з багатьох регіонів України та із-за кордону, до забезпечення активної роботи музею в цілому.

Під керівництвом голови райдержадміністрації Валентина Панчука щомісяця проводяться оперативні наради з приводу ходу ремонтних робіт, виконання заходів з благоустрою території. 12 травня відбулась чергове обговорення питань з цим пов'язаних, цього разу – на території Меморіального музею.

Члени робочої групи поінформували про виконання доручень. Управлінням економічного розвитку райдержадміністрації підготовлено проект щодо перекриття солом'яного даху хати-музею, який подано на ХІІІ обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад. Ще один проект – з благоустрою території музею та прилеглої до нього – підготувала районна рада.

Окреслено наступні кроки з підготовки до ювілею славного земляка, зокрема, щодо проведення зовнішнього ремонту експозиційної зали, входу на територію музею, виготовлення та встановлення табличок, банера з планом розміщення об'єктів та ін.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ