Прокуратура Волині наполягає на необхідності ефективнішої роботи органів Національної поліції

Прокуратура Волині наполягає на необхідності ефективнішої роботи органів Національної поліції

18.05.16 17:32 0 523
Попри вжиті прокуратурою області координаційні заходи, робота органів Національної поліції в області залишається малоефективною, а криміногенна ситуація погіршується.

Як уже відомо волинянам, у лютому цього року у прокуратурі Волині відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів області, а у квітні - спільна нарада керівництва прокуратури області та керівників самостійних підрозділів Національної поліції, на яких було обговорено проблемні питання протидії злочинності в регіоні у цьому році.

Йшлося і про погіршення криміногенної ситуації в області, і про те, що реальні результати роботи органів поліції із виконання визначених ст. 2 Закону «Про Національну поліцію» завдань з протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави - відсутні.

Минув час, але ситуація не змінилася, робота органів поліції щодо запобігання, виявлення та фіксації злочинних проявів в області не поліпшилася.

І хоча рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення нижчий, ніж по державі, проте третина від облікованих на Волині правопорушень – це тяжкі злочини і їх вчинено більше тисячі.

Понад половину від усіх облікованих складають правопорушення проти власності. Левова частка цих злочинів – крадіжки, яких в області упродовж січня-квітня цього року вчинено понад 2,5 тисячі.

Наявний ріст шахрайств, грабежів, розбоїв. Відчутно зросла в області кількість ДТП.

Удвічі більшою, ніж по державі, на Волині залишається частка злочинів, вчинених особами в стані алкогольного сп’яніння.

Вимагає покращення робота органів поліції щодо виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Турбує стан розкриття злочинів, насамперед тяжких і особливо тяжких. Натомість не викоренено випадки укриття кримінальних правопорушень від реєстрації .

Значно збільшився залишок незакінчених кримінальних проваджень.

Мають місце грубого порушення конституційних прав громадян у кримінальному провадженні.

Заходи, які вживають органи поліції у сфері протидії злочинності – досі недостатні. Стан боротьби зі злочинністю, робота з профілактики кримінальних правопорушень потребує негайного покращення.

Прокуратура області вкотре наполегливо рекомендує т.в.о. начальника ГУ Національної поліції в області,начальнику Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки та начальнику Третього територіального управління (з обслуговування Волинської, Житомирської та Рівненської областей) Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України й начальнику Управління патрульної поліції у місті Луцьку спрямувати роботу підлеглих на виконання основного завдання - протидію злочинності, а відтак і забезпечити правопорядок в регіоні.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина вкотре ...
Наступна новина: На Житомирщині вручили ...

КОМЕНТАРІ