До Луцька приїжджала болгарська письменниця Анна Багряна

До Луцька приїжджала болгарська письменниця Анна Багряна

18.05.16 16:12 0 559
У центральній бібліотеці для дітей в рамках міжнародного літературного обміну відбулася зустріч з болгарською письменницею Анною Багрянцевою (більш відомою під псевдонімом Анна Багряна), яка презентувала власні твори та твори македонських та болгарських письменників, перекладені на українську мову. Анна Багряна є авторкою 7 поетичних книжок, трьох романів, трьох книжок для дітей та близько півтора десятка книжок поезії і прози в перекладі з болгарської, македонської, польської та інших мов.

Модератором зустрічі у бібліотеці виступив Микола Мартинюк-член Національної спілки письменників України, директор поліграфічно-видавничого Дому «Твердиня», де видавалися книги письменниці.

Цікаво і невимушено вдалося поспілкуватись присутнім про сучасних дітей, їх проблеми, стосунки з батьками та однолітками через зміст книги Наталі Спасової «Перше кохання на Рожевій вулиці», переклад якої здійснила Анна Багрянова. В Македонії ця книга перевидавалась двічі і увійшла до збірки «Десять романів 21–го століття».

Звучали на заході уривки з книг і поезія Анни Багряної, а також вірші Лесі Українки болгарською мовою.

Безліч запитань від дітей отримала Анна Багряна.

Учасники зустрічі з задоволенням поповнили свої бібліотечки творами Анни Багряної з підписом авторки.

Управління культури, 720447

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку 18 травня буде ...

КОМЕНТАРІ