Програма заходів до Дня Європи в Чернігові

Програма заходів до Дня Європи в Чернігові

18.05.16 09:47 0 575
Найближчі вихідні та день перед ними в Чернігові будуть надзвичайно насичені подіями культурного життя. Одночасно в місті проходитимуть:

· З 21 по 24 травня в Чернігові ― дні нашого міста-побратима Меммінгена (Німеччина) за участю великої делегації з цього міста. У складі делегації приїдуть обербургомістр міста Меннінген Доктор Іво Хольцінгер, представники адміністрації міста, сфер освіти, медицини, союзу ремісників, а також хор та військовий оркестр. Ці творчі колективи в неділю виступатимуть на Красній площі та на урочистостях у Чернігівському драматичному театрі. Готується підписання нової Угоди про партнерство між Черніговом та Меммінгеном.

· З 20 по 22 травня саме в Чернігові буде проходити Перший Міжнародний кінофестиваль документального патріотичного кіно «КіноДок». «Голосом фестивалю» буде Євген Нищук, а головою журі ― всесвітньо відомий польський кінематографіст Кшиштоф Зануссі. Також у журі фестивалю ― Богдан Бенюк, Михайло Іллєнко, Сергій Маслобойщиков. Ініціаторами та організаторами фестивалю є народний артист України Дмитро Чирипюк та керівник проекту «КіноДок» Ганна Левківська. Урочисті відкриття та закриття кінофестивалю, гала-концерт, а також показ фільму-переможця в номінації «Гран-Прі» відбудуться на Красній площі Чернігова, де буде встановлена сцена з великим світлодіодним екраном. Перегляд фільмів-учасників членами журі та глядачами ― в кінотеатрі імені Щорса.

· 22 травня ― вже традиційний для Чернігова велодень з масовим велопробігом вулицями міста, до участі в якому запрошуються всі бажаючі. Минулого року учасників велопробігу було близько 1800, а цього разу очікується ще більше, близько 2 тисяч. Збір учасників на Красній площі з 9:30, об 11:00 ― виїзд колони по маршруту довжиною 11 км. Орієнтовна швидкість руху основної частини колони ― 15-20 км/год. Учасники заїзду фінішують у Міському парку культури і відпочинку, де заплановані розважальні заходи для велосипедистів і вболівальників будь-якого віку.

А також:

· 21 травня з 12:00 у Міському парку культури і відпочинку розгорнеться IV Мандрівний фестиваль «Свято народного майстра». Гостей фестивалю ждуть художні виставки, майстер-класи, демонстрація колекцій сучасного українського вбрання, концертні виступи та продаж сувенірів.

· Майже одночасно, з 13:00, на території цього ж парку проходитиме ХІ Міжнародний фестиваль національних культур «Поліське коло».

· Цього ж дня з 16:00 у Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана ― міжнародна акція «Ніч у музеї».

· Напередодні, 20 травня (в п'ятницю) проходитиме конкурс дитячих духових оркестрів, виступи яких з 14:00 до 18:00 заплановані і на Алеї Героїв.

· Починаючи з п'ятниці й на всі вихідні у центральній туристичній частині міста ― фестиваль вуличної їжі, різноманітні виставки та розваги.

*/blockquote
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівські платники ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ