Вінничина: у м. Бар відбулось відкриття фестивалю «XV Ювілейні Дні польської культури» (+фото)

Вінничина: у м. Бар відбулось відкриття фестивалю «XV Ювілейні Дні польської культури» (+фото)

18.05.16 11:57 0 750
Нещодавно цього року у приміщенні новоствореного Дому польської культури у м. Бар, урочисте відкриття якого заплановано на 21 травня, відбулись XV Ювілейні Дні польської культури. Відкриваючи фестиваль, Директор Дому - Мєдвєдєва Маргарита Дмитрівна підкреслила особливість цьогорічного заходу, який проходить вперше на сцені актової зали Дому польської культури, омріяного та очікуваного багато років місцевою польською спільнотою.

У заході взяли участь творчі колективи з польських міст - побратимів Староховіце, Рибник та Квідзин, а також з міст Вінницького консульського округу – Вінниця, Житомир, Кам'янець-Подільський та Чернівці.

Розпочались XV Ювілейні Дні польської культури виступом ансамблю пісні і танцю «Повіслє» з м. Квідзин (Республіка Польща), який впровадив глядачів до шляхетних польських танців. Також, чудовим виконанням творів польського композитора Ф.Шопена зачарував глядачів симфонічний оркестр з м. Рибнік, камерний хор «Портаменто» з м. Стараховіце представив музичні твори різних епох від Середньовіччя до європейського Ренесансу.

Хоровий колектив «Поліські соколи» з м. Житомир, учасники більш ніж 300 фестивалів та концертів за 25 років творчої діяльності, виконали польські народні пісні. Незабутнє враження залишили після себе вокальний ансамбль «Срібні голоси» та вокальне тріо «Ажур» Вінницької культурно-просвітницької спілки поляків. Та родзинкою концерту Днів польської культури стали виступи дитячих танцювальних колективів з мм. Кам?янець-Подільський та Чернівці.

На завершення свята зі словами подяки виступили Консул РП Войцех Мрозовський, заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ратинська А.П., голова Барської міської Ради Цицюрський А.А., голова районної Ради Піддубний М.І., заступник голови Барської райдержадміністрації Мельник Н.В. Привітання від голови постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Станіславенко Л.А. зачитала помічник депутатки.

Голова Барського районного культурно-освітнього товариства поляків Черняк О.А. вручила учасникам фестивалю подяки за участь у XV Ювілейних Днях польської культури у м. Бар з побажанням нових творчих злетів та спільно реалізованих проектів з творчими колективами РП.

Крім того, у святкуванні Днів Європи, який відбувся 14 травня у м. Вінниця, взяли участь колективи художньої самодіяльності білоруської, польської, ромської та чеської спільнот, а також творчі колективи з РП, які брали участь у XV Ювілейних Днях польської культури у м. Бар.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На строкову військову ...
Наступна новина: Як рівненські ковалі ...

КОМЕНТАРІ