Вінниччина вкотре продемонструвала свій європейський вибір,здивувавши цьогорічними масштабами святкування Дня Європи (+фото)

Вінниччина вкотре продемонструвала свій європейський вибір,здивувавши цьогорічними масштабами святкування Дня Європи (+фото)

18.05.16 17:17 0 496
Святкування Дня Європи на Вінниччині уже стало доброю традицією. Цього року День Європи відзначався у Вінниці 14 травня. Різноманітні культурно-розважальні заходи, що відбувались на шести основних локаціях та низці додаткових майданчиків, відвідала рекордна кількість гостей – понад 45 тисяч чоловік.

Обласна державна адміністрація також взяла участь в організації заходів з відзначення Дня Європи та створення святкового настрою у вінничан. Зокрема, забезпечено поширення інформаційних матеріалів про Європейський Союз, найцікавіші місця для відвідування в Європі, святкової атрибутики із національною та європейською символікою, презентаційної продукції. Для усіх охочих проводилися майстер класи із демонстрації фокусів та твістингу (моделювання різноманітних фігур із спеціальних повітряних кульок), а наймолодших гостей свята прикрашали за допомогою аква-гриму та розважали герої народних казок європейських країн.

На запрошення облдержадміністрації традиційно до організації Дня Європи долучились: місія Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM), Міжнародна громадська організація «Єврорегіон «Дністер», Могилів-Подільський прикордонний загін. Зокрема, прикордонниками було представлено новітню автомобільну техніку, прилади та обладнання, що використовуються в роботі служби. Місією ЄС проведено анкетування щодо якості та зручності перетину українсько-молдовського кордону та опитування-вікторину на знання фактів про європейські країни. Партнерами також були розповсюджені інформаційні та презентаційні матеріали.

Розділити свято з вінничанами приїхали і закордонні делегації: із найдавнішого регіону-партнера області – Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща, а також із Ліберецького краю Чеської Республіки.

Тож святкування Дня Європи в цьому році сприяло зміцненню європейської самоідентифікації вінничан, шануванню демократичних традицій та цінностей, спільному баченню майбутнього.















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как выбрать стиральную ...
Наступна новина: Прокуратура Волині ...

КОМЕНТАРІ