Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди 72 річниці депортації кримських татар

Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди 72 річниці депортації кримських татар

19.05.16 13:13 0 587
18 травня Україна та весь світ вшановує жертв великого злочину радянського тоталітарного режиму — депортації кримськотатарського народу, внаслідок чого постраждало більше 200 тисяч кримських татар. Десятки тисяч цих людей загинули через побої, без їжі, медичного догляду. Трупи дітей і дорослих просто викидали з вагонів. Лише до 1948 року загинуло майже 50 % кримських татар. Тобто було знищено половину цілого народу.

Це був свідомий акт геноциду проти кримськотатарського народу. Радянська влада намагалася стерти будь-які згадки про цілий народ з історії. Так, як до цього морила українців Голодоморами, знищувала цвіт нації в таборах ГУЛАГУ. Саме українці та кримські татари є народами, які найбільше постраждали від комуністичного режиму. Українців та кримських татар Сталін та його сподвижники намагалися знищити до останку, до останньої людини.

Це продовжується і коли нові «сталіністи-путінці» вбивають українців на Донбасі, а кримських татар переслідують та знищують в нашому рідному Криму.

Тому, згадуючи сумну дату депортації, і українці і кримські татари мають пам’ятати, що лише спільними зусиллями ми зможемо зупинити теперішню російську навалу, адже мова йде саме про виживання наших націй. Ми приречені разом боротися з шовіністичною та фашистською Росією

Цього року, завдяки перемозі Джамали на Євробаченні, світ дізнався про трагедію кримських татар. Однак, це лише перший етап. Світ повинен визнати депортацію кримських татар актом геноциду і посилити тиск на окупанта та агресора, щоб не повторилися злочини минулого.

Крим має повернутися в Україну, а кримські татари повернутися до своїх домівок.

20 травня тернополяни з нетерпінням чекають на славну дочку українського та кримськотатарського народу Джамалу у Тернополі, де ми не лише будемо святкувати її перемогу на Євробаченні, але й спільно віддамо шану пам’яті загиблих кримських татар.

А слова з пісні Джамали "1944", яка перемогла на Євробаченні, спонукають на боротьбу за нашу спільну Батьківщину, щоб ніколи окупанти не знищували наших людей на догоду своїм імперським амбіціям:

Де ваші серця?

Людство, процвітай.

Ви думаєте, ви боги,

Але люди вмирають.

Не ковтайте мою душу,

Наші душі.

Я не могла провести свою молодість там, тому що ви забрали мій світ,

У мене не було Батьківщини...

Вічна пам’ять загиблим!

Слава Україні!

Слава українцям!

Слава кримським татарам!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку вшанували ...
Наступна новина: Луцьк: туристичний сезон ...

КОМЕНТАРІ